Listor • Svep

5 saker…

Den här listan har jag saxat (och även ändrat lite) från Emelie. Det är för att den här dagen… jisses! Började med terapi och sedan blev det alldeles för jobbigt allting. Jag orkar varken fota eller skriva efter det helt enkelt!

5 saker jag tycker är fina:
► Allt som har med stugan att göra.
► Margot Robbie (”saker”, lalala…)
► Svanplogar på våren.
► Plottriga hem, inget sådär skandinaviskt rent blankt vitt…
► Eriks ögonfransar.

5 saker jag är rädd för:
► Att åka buss, tåg, båt och flyg.
► Skräckfilmsflickor med långt svart hår.
► Getingar.
► Diverse sjukdomar, mediciner och tillstånd som innefattar illamående.
► Att Erik ska bli deppig.

5 saker jag älskar att äta:
► Smårätter, plockmat, tapas, buffé.
► Tunnbröd med löjrom, lök, gräddfil, kokt kall potatis, rökt lax, julskinka… you name it.
► Mammas färskpotatissallad.
► Kräftor.
► Sushi.

5 saker jag vill göra i år (det lilla som är kvar):
► Få tillbaka min smak och äta något extra gott.
► Påbörja att exponera mig för mina rädslor.
► Fira min födelsedag kanske?
► Börja sammanställa diktboken jag skriver.
► Skapa en vardagsrutin med mer rörelse och återhämtning.

5 saker jag längtar efter:
► Våren.
► Sommaren.
► 2022.
► Att inte vara så rädd.
► Mamma och pappa.

Ja, detta var de 25 sakerna jag kom på. Jag tycker att väldigt mycket är fint! Imorgon innan jobbet tror jag att jag ska dricka mitt kaffe med dagsljuslampan tänd. Det behövs ju nu!

29 reaktioner till “5 saker…”

 1. Nä jag dog av din fina punkt om att du älskar din mans ögonfransar. Så himla gulligt och vilken rolig lista du lånade. Kramis ❤

  Gilla

  1. JAAAA! Åh, så himla peppt! Del i det där projektet med att göra saker som jag själv gillar och myser av. Jag har även på kroken att få ställa ut den på ett liiiiitet litet bibliotek 😀

   Gilla

 2. Hej
  Känner igen mig så mycket i dina tankar, höstmående o känslor/rädslor/ångest o oro… Jobbar mycket med den biten.
  Dagsljuslampa har jag funderat på men tänker att då jag inte vet om de verkligen fungerar kan jag inte lägga pengar på det .
  Är den bra? Tycker du den hjälper så det är värt pengarna?

  Tack för en bra blogg, ärligt skriven o mitt i allt ger du ändå glädje o värme till oss läsare.

  Gilla

  1. Tack för att du skrev! Jag är ledsen att du också behöver jobba med känslorna, rädslorna och ångesten, men jag är glad ATT du jobbar med den. Och jag också. Nog nu, liksom! Angående dagsljuslampan har jag fått låna den av min mamma och bara använt den i två dagar, men jag tror att den BORDE funka. Men hur dyra är dom… om man klarar av att ta sig ut under dygnets ljusa tider så borde det vara nog så bra.

   Tack för att du ger mig glädje och värme tillbaka ❤

   Gilla

 3. Den här listan vill jag också göra! Tycker listor är bra när jag inte vet vad jag ska skriva om men ändå inte vill att bloggen ska stå tom. Hoppas dagen blir bättre än din gårdag. Håller tummar att du snart får tillbaka ditt smaksinne.

  Gilla

  1. Måste erkänna att jag bor i en ny hyresrätt och får inte välja själv och min är sååååå vit och ren och blank och jag LÄNGTAR tills jag kan boa och plottra mer! Själ försöker jag stoppa i den, men vit och blank och ren så att det knappt går!

   Gilla

 4. Vilken härlig och spännande lista! Jag hoppas speciellt du får möjlighet att göra det du drömmer om innan året tar slut. Och att maten smakar alldeles fenomenalt innan du vet ordet av.

  Gilla

 5. Sån intressant lista! Har själv fobi för getingar och åka tåg. Ogillar mediciner som har illamående som biverkning och det är så svårt att hitta mediciner till mig eftersom alla har den biverkningen i princip. Kan ta nästan vad som helst som biverkning förutom illamående.

  Gilla

 6. Nej men fyfan då hade jag inte heller vela ätit korv; är inte så förtjust i korv överlag om de inte smakar så som den ja tipsa om gör! Den är liksom mer som att äta kyckling/ kött !

  Gilla

 7. Underbar lista!

  Åh har du haft Corona och tappat smaklökarna? Tycker så synd om dig och håller alla tummar på att dom funkar som dom ska snart igen så du får njuta av världens godaste måltid av ditt val! 😍

  Sv: ja jag jobbar på panduro. Drömjobb absolut väldigt inspirerande att träffa underbara kreativa kunder som ger inspiration varje pass och själva sortimentet är så passande för att jag älskar att vara kreativ med allt möjligt. Dock väldigt lite tid till att pyssla och sånt då jag normalt sätt jobbar väldigt mycket. Hade önskat att man hade mer tid men nu när jag är sjukskriver 50% så får jag passa på att få massor gjort 🤩.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s