Mat • Dryck

den enklaste pastan

Jag har jobbat och jobbat och jobbat.

Eftersom tiden (och orken…) är knapp gjorde jag den enklaste pastan: pasta radiatori (vi kallar dem ”alppasta” då jag första gången åt den formen i Bad Gastein) med tomater, marinerade kronärtskockor och fetaost.

Vill du göra den är den sjukt enkel:

Medan pastan kokar hackar du upp lite tomater, kronärtskockor i olja och fetaost. Fiska upp en deciliter pastavatten och häll av resten i durkslag. Man gör ”såsen” i samma kastrull som man kokte pastan i: fräs tomater och kronärtskockor i olivolja, tillsätt smulad fetaost och lite pastavatten och rör ner pastan.

Sedan kan man toppa med t.ex. fetaost, krutonger, peppar, persilja, olivolja, citron, pinjenötter… ja, vad man nu gillar med sin pasta.

Nu skulle jag vilja lägga mig och sova tills det blir jul. Eller stryk det: tills det blir juli. Men istället ska jag lägga mig på min nya yogamatta och göra en riktigt långsam en, med både tända ljus och någon trevlig olja.

Det är något jag ändå varit duktig på: mina kvällsrutiner. De är snart snarare vanor än rutiner och jag är mycket glad över det. Stolt, till och med. Det är inte lätt att leva som man lär alltid, men vad gäller kvällsrutinerna: boy, oh boy vad jag kan!

26 reaktioner till “den enklaste pastan”

 1. Tack för din söta kommentar i min blogg. Ja, jag gjorde allt det ensam.

  Älskar mat som går fort och enkelt att laga. Här är också tiden och orken väldigt knapp, så då är sådana recept perfekta.
  Vad duktig du är som kan hålla dig till vanorna. Jag har tyvärr tappat yogan nästan helt, antagligen p.g.a den minskade orken även ger minskad motivation.

  Gilla

  1. Det är inte likt mig att hålla mig till ”skapade” vanor. Men plötsligt händer det, etc. Just yogan, kamomillteet, spikmattan och mindfulnessprogrammet ”Du är här” började jag med i augusti och fortsätter!

   Gilla

 2. Vilken härlig kvällsrutin du har börjat med och jag behövde verkligen tips på en snabb tillagad maträtt. Kramis ❤

  Gilla

  1. Aaa, just det, det gör det ju! Men det görs i ugnen väl? Måste testa det snart, jag tycker att det verkar väldigt gott också – särskilt nu när jag fortfarande mest känner smak av just tomat och inte mycket annat!

   Gilla

 3. Det där ska jag prova någon gång. Aldrig köpt kronärtskockor och knappt aldrig ätit det så vet inte vad jag tycker.

  Gilla

  1. Om du ska testa det kan jag varmt rekommendera de marinerade kronärtskockorna från ZETA. Och de måste vara marinerade, inte sådana i nån lag på konservburk. Jag tycker om dem, de är lite…. kanske… syrliga??? Hehe, äsch, testa, man kan alltid pilla bort om man inte gillar.

   Gilla

 4. Pastan ser god ut, lyckliga du som fått vara i Bad Gastein. Skulle ju åka dit med en arbetskollega förra året när jag fyllde 50. Hade bokat resa och allt. Sedan kom coronan och satte stopp för det. Trevlig Helg.

  Gilla

  1. Vad kul, jag älskar också kronärtskockor, men det känns typ som att många har råkat glömma bort dem! Nu är det dags :)) Det ser lite konstigt ut när du kommenterar, men har du någon blogg? Det skulle vara kul att kunna kika tillbaka 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s