Listor • Svep

vecka 47 | inget minnesvärt

I måndags var jag studie- och yrkesvägledare hela dagen och jag cirkulerade mellan tre olika gymnasieskolor hela dagen, tillsammans med mina nior. Jag hade strumpbyxor och kjol, för det har ju varit så hela hösten. Men just i måndags var det… -12 °C. Jag var så röd och kall när jag kom hem att jag var alldeles darrig.

Jag lyckades be om hjälp under måndagen också. Jag tände dagsljuslampan, låg på spikmatta, lyssnade på en meditation, gjorde min modul från KBT-behandlingen, satte fram den gräsliga belysningen på balkongen… och min syster skapade en lista åt mig på saker som jag ska utmana mig med och njuta av tills det vänder.

tisdagen hade jag en hel del att jobba med och telefonen ringde konstant och jag kände mig villrådig och ledsen. Vissa saker som Bara. Måste. Fungera. fungerade inte alls. Men så var det jobb på onsdag, torsdag och fredag som istället fungerade alldeles utmärkt. Jag har lagat god mat när jag har kommit hem, jag har vilat, legat på spikmatta, sett på julfilmer och tagit hand om mig själv på flera sätt och vis. Snö har fallit. Jag har köpt julklappar.

Sedan kom den efterlängtade helgen där lördagen bjöd på riktigt, riktigt långsam hemmakväll där jag också invigde min Airfryer som jag fick av Erik i födelsedagspresent. Alltså, så fruktansvärt smidigt! Den är lika enkel att använda som en mikrovågsugn, men tillagar maten som om det vore en varmluftsugn typ. Jag lade i falafel direkt från frysen, tryckte på knappen och en kvart senare tog jag ut maten som var krispig på utsidan och kokhet på insidan.

Idag är det söndag och helgen har som vanligt gått alldeles för snabbt. Det är första advent och det känns inte som det. Våra grannar har gjort full jul för länge sedan, men jag och Erik ligger lite efter. Jag vet inte om vi tänker komma ikapp, kanske får vi njuta av julstämningen på andra sätt.


10 reaktioner till “vecka 47 | inget minnesvärt”

 1. Härligt att det vände senare in veckan och att du tog hand om dig! Och det är ju så mysigt att börja titta på julfilmer nu, det har jag också börjat göra 🙂 Hoppas du har en mysig söndagkväll 🙂

  Gilla

  1. Ja, det tycker jag. Eller alltså, bättre är väl att ta i. Airfryer är så enkel och man använder den typ som en mikro. Man tar en fryst laxfilé, slänger in i airfryern, trycker på en knapp och den kommer ut en kvart senare, kokhet på insidan och lite krispig på ytan.

   Gilla

 2. Jag förstår att din känsla för veckan säkert var negativ men det du skriver låter ändå som att du haft en hel del positiva stunder också. Men du kanske är lite som jag att en negativ grej väger tyngre än 10 positiva. Jag kan ha haft en bra dag och så är sonen lite sur och tvär på kvällen och så tycker jag att dagen har varit dålig i slutändan. 😛

  Kul att läsa om din airfryer. Vi har pratat om att köpa en länge och blir bara mer och mer sugen på att slå till!

  Gilla

  1. Ja, jag tror att jag nog är lite lagd så, särskilt på hösten när jag är deppig och mörk och har så svårt att liksom… leva som jag lär, hehe. Tack för din kommentar om Airfryern. Vi har en Philips XXL och det är king, för att det är banne mig det enklaste jag använt. Man tar ba grejer från frysen och slänger in dem och trycker på en knapp, sedan är det klart. Man behöver inte ens tina det mesta innan! ;D Än så länge har jag inte hunnit testa färska saker, som potatisar och broccoli och kanske kyckling, men det sägs ju gå prima det också!

   Gilla

 3. Förutom måndagen så lät det som om veckan varit riktigt bra.
  Jag har också en airfryer som jag fick i present va min sambo för något år sen. Älskar den! 🙂

  Gilla

  1. Vad rooooligt, jag började älska min och jag gör väl det fortfarande för jag har aldrig varit med om något enklare, men igår kväll exploderade mina chili cheese och nu orkar jag inte rengöra den… undra om man kan köra delarna i diskmaskinen, hehe.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s