Tänker • Gör

om att vara influencer

Ibland, ganska ofta, önskar jag att jag var en influencer. På sätt och vis, i egenskap av lärare och studie- och yrkesvägledare, är jag väl en influens i mångas liv redan. Men jag menar i den nuvarande betydelsen. En social media influencer – ordet som många försöker hitta synonymer till men som jag tycker är coolt! – en sån’ vill jag vara.  Fast det är klart, jag har ju ett paaaaar hinder som inte är särskilt gynnande i ett potentiellt karriärsskifte:

Skäl till att jag skulle vara en usel influencer:

 • Jag gör inga betalda samarbeten (för att jag inte vet hur man för in dem i sin deklaration).
 • Jag har ingen aning om antal views, följare, likes etc. eftersom jag tycker det är helt ointressant.
 • Jag har inget coolt liv.

Men om man vänder lite på formuleringarna så har jag ju ett par grejer som talar till min fördel istället, vid ett potentiellt karriärskifte:

Skäl till att jag skulle vara en bra influencer:

 • Om jag skulle lära mig att deklarera för det kan jag lova att jag skulle bara ta sådant som jag tyckte var riktigt roligt och värt att ”influera” med.
 • Mina följare skulle aldrig behöva känna att jag krävde något (typ klick, likes, kommentarer) av dem, eftersom jag ändå inte följer statistik på det.
 • Jag har inget coolt liv.

Det är klart att det är ”coolare” att läsa om influencers med coola liv, men att läsa om småfisar är nog också nyttigt. En som INTE festar för sin inkomst, en som INTE tar planet hit och dit, en som INTE lägger filter, en som INTE sätter ad-links till smink och hudvård och en som INTE beställer in ostron för att fota men inte äta. Och dessutom älskar jag internetkompisar. Ja, ni fattar, sista punkten är ändå till en fördel på många sätt! Influencers som är vanliga är ändå lite ovanligt. Känner ni till någon så får ni gärna länka dem i kommentarsfältet, för det är mina favoriter!

28 reaktioner till “om att vara influencer”

 1. Haha, idag har jag ju skrivit om influencers! Själv har jag bloggat sedan tidernas begynnelse utan något influencermål. Jag skriver mest bara dagbok och delar med mig av funderingar. Jag har plockat på mig lite bloggvänner på vägen och älskar den här lilla världen. ❤️

  Gilla

 2. Alltså jag diggar dig som fan och det har jag alltid gjort. Fastnade för dig från början när du hette lorrisaslovebomb. Alltså den första för jag vet att du bytte namnet igen efter ljuva Julia. Du är så jävla cool och jag älskar din blogg oavsett vad du döper din blogg. Du är personlig och så himla ärlig och därför är du ändå en influenser som du inte tror att du är. Du är grym. Kramis ❤

  Gilla

  1. Men snäääälla, nu gråter jag ju nästan en skvätt! Tusen tack kära du. Den här gången har jag valt mitt för och efternamn fast i kortare version, så det känns jättebra att stanna på den här adressen, även om det nu fick bli en .com! Men jag är jätteglad åt att fortsätta blogga, och ärligt och personligt igen 😀

   Gilla

 3. Vet inte om det jag skrev innan kom fram, så jag försöker igen. Jag skrev om influencers idag! Så roligt. Älska bloggen som arbetsredskap och dagbok, och även gemenskapen med andra bloggare.

  Gilla

 4. Inte heller så jätte mycket för klocka här o där 😂tycker mest instagram är lite så nu , inte alls som i början då man lika en bild för den var fin nu är det bara reklam o samarbeten hos de flesta.
  Älskar bloggar där man får kontakt med den som sitter bakom tangenterna 👍bra inlägg kram

  Gilla

  1. Jag har inget emot samarbeten när de görs genuint, men jag tycker att många verkar strössla inlägg om typ fönsterputs, försäkringar och typ cementtrappor i modebloggar heheh XD

   Gilla

 5. Åh följ din dröm!! Ett tips när du gör betalda samarbeten är att göra det genom cool campany! Där kan du fakturera dom företagen du väljer att jobba med enkelt och där skattar dom och fixar allt sånt åt dig. Du betalar ju en viss summa till dom av det du tjänar men det är helt klart värt det enligt mig då jag inte alls vet vad jag skulle göra annars 😂. 💕

  Gilla

  1. Tack, vad fint skrivet! Och tack för tipset också, jag kikade in Cool Company, det låter smidigt att fakturera därifrån och inte behöva oroa mig för att råka begå skattebrott. Jag vet att vissa gör det utan att rycka på axlarna, men jag är för rädd 🙂

   Gilla

 6. Jag tror du hade varit en bra influencer. Vi behöver fler influencers som visar sitt vanliga liv utan att det hela tiden måste vara en massa event och fotograferingar osv. Bara en helt vanlig person helt enkelt ❤

  Gilla

 7. Jag skulle också vilja hitta fler ”vanliga” influencers (gärna bloggar!)
  Tycker ofta det är svårt att hitta såna, om man inte har någon väldigt specifik nisch typ, och då är det sällan något jag är intresserad av, haha. :/

  Gilla

  1. Ja, jag håller verkligen med! Jag är så glad att jag hittade din blogg, det var ändå inte så förfärligt länge sedan men du skriver så medryckande och varmt att det känns som att jag läst mycket längre ❤

   Gilla

 8. Jamen, precis så! Fast du skulle ju va en mycket coolare och bättre influencer än jag. Du är ju nästan en sån nu, lite grann iaf 😊. Jag är för gammal, jo det är jag. För att va en nästan 50-årig influencer måste ens liv iaf ge sken av att vara mer än vardagligt.
  Nä, jag har inga såna drömmar. Tycker min lilla blogg och min insta får räcka.
  Men du, du har potential- så vem vet vad framtiden har att ge.
  Jag läser oavsett🥰

  Gilla

 9. Vadå inte ett coolt liv? Vad är ett coolt liv? Varför skulle inte du ha det?

  Sen kan du säkert alltid göra betalda samarbeten via typ frilands finans eller liknande faktureringstjänst. Jag har inte provat det (då jag har min firma) men det ska tydligen vara som att de fakturerar åt dig och du blir som ”anställd” av dem och de tar en procent på beloppet du fakturerar.

  Gilla

  1. Ditt liv tycker jag verkar coolt 😀 Mitt består inte av så mycket alls för närvarande, men jag håller på att bygga ett rikare liv för fullt. Eller ja, ett jag trivs ännu mer med.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s