Mat • Dryck

matlistan | middagstips från sistens

Ni minns att jag satte ett mål i november för att överleva den stressiga, stressiga perioden som skulle komma? Jag har snart överlevt det och jag har klarat att hålla många av de uppdrag jag gav mig själv vad gäller rofyllda aktiviteter och matlagning.

Det här inlägget kommer handla om min matlagning och tips till er på färgglad, god mat som ändå samtliga har åtminstone ett visst mått av kärlek i sig! Jag är faktiskt väldigt stolt. En medelhavsvecka, må man ju säga:

Tagliata, fast grekisk istället för italiensk. I botten har jag ruccola, silverlök, cocktailtomater, oliver, olivolja, balsamvinäger och salt. På toppen har jag skivad, vitlökskryddad ryggbiff och fetaost. På sidan en överdrivet generös klick Créme Fraîche med smak av fetaost och soltorkade tomater.

Allt-på-en-plåt-kyckling. I botten har jag potatis, morötter, rödlök, oliver och en liten burk krossade tomater. På toppen har jag kycklinglårfilé och fetaost. På sidan en generös klick matyoghurt.

Toscansk tomatsoppa. Erik gillar inte tomatsoppa, så när han är borta… well, what’s a girl to do? Jag kokade helt enkelt toscansk tomatsoppa från Kelda, som jag spikade med någon halv deciliter vitt vin, purjolök och små tomater. Jag serverade soppan med lite kylskåpskalla tomater och fetaost, men dessutom skivad tomat, mozzarellaost, ruccola, olivolja och balsamvinäger.

Linguine med saffransräkor. Också jordens enklaste, men det behöver väl inte vara så svårt i onödan. Såsen är mest hummerfond, vitt vin, en pytteskvätt vispgrädde, saffran, vitlök och purjolök. Sedan mot slutet rörde jag ner halverade tomater och räkor och toppade med ruccola, olivolja, pinjenötter och svartpeppar.

Rot- och grönsaker med fetaost. I botten är bara potatis, morötter och purjolök som jag bakat i ugnen med lite olivolja, salt, peppar och spiskummin. När jag tog ut den slungade jag runt den med lite ruccola och citronsaft. På toppen är det smulad fetaost.

Har ni några tips på vad jag ska laga veckan som kommer? Snabbt ska det gå och billigt får det gärna vara, eftersom det är julklapps-lönen vi äter av nu!

30 reaktioner till “matlistan | middagstips från sistens”

 1. Jag är så hungrig just nu så villl bara ha allt det där🤩😋

  Sv: jag är också livrädd för allt med pengar och att det inte ska dras rätt och så vidare men med cool company så är det inga problem alls! Tycker det låter vettigt att du är försiktig! 😊

  Gilla

 2. Tips? Du verkar ju ha bra koll på det här, här sitter jag och blir hungrig. De senaste veckorna har vi varit rätt dåliga på att planera mat och får till det bra. Då är det tur att Alva lagar älgfärsbiffar när hon är ledig, så att det räcker ett tag eller när Janne gör köttfärssås som också räcker flera dagar. Vi ska planera bättre till veckan. Kanske planera in lite grönsaker också…
  Igår åt vi i alla fall lax och färsk pasta. Det är ju som enkelt och snabblagat. Jag brukar göra soppa, frysa in och ha som matlåda på jobbet.
  Får nog bli en matlagningsdag imorgon.

  Gilla

 3. Oj vad gott typ allt såg ut! Kanske lite extra gott för att jag sitter här och är rätt hungrig. Det hjälper ju alltid till, haha. Men också för att jag älskar fetaost vilket du uppenbarligen också gör.

  Gilla

 4. Åh vad gott allt ser ut. Jag har tyvärr inga bra tips för jag är så fantasilös när det gäller maträtter. Kramis ❤

  Gilla

  1. Jag förstår att det är svårt. Jag har också svårt, fast inte ätstörningar utan andra typer av fobier och störningar, vilket gör att jag nästan bara kan äta mat som jag själv har lagat. Och helst hemma hos mig själv. Men jag har gått mycket terapi och jag försöker ”jobba på det”.

   Gilla

 5. Men wow så gott o nyttigt allt såg ut , tomatsoppan såg verkligen god ut måste testa tyvärr är familjen rädd för nya smakupplevelser haha men försöka kan man ⭐️Kram o fin kväll

  Gilla

 6. Åh vad gott!! Italiensk mat är typ det bästa som finns. ❤ Själv har jag dock fastnat för vegetarisk Chili con carne med lantbröd till. Såå gott!

  Gilla

  1. Ditt förslag låter också superdupergott!! Italiensk mat, oooja, den typen. Hehe, en gång var jag i Canazei och det var… inte så bra mat. Mer tyrolsk liksom… men klassikerna slår sällan fel 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s