Tänker • Gör

Monster i terapi, en luva och rester av covid-19

På tisdagar läser jag. Jag läser mycket böcker via BookBeat, vilket gör att jag kommer efter i alla riktiga böcker jag har. Jag håller på, fortfarande, med Monster i terapi av Jenny Jägerfeld och Mats Strandberg. Den är superspännande, men den är skriven i form av transkriberingar, journaler och faktatext vilket gör att det tar lite längre tid för mig.

När jag läser skönlitteratur (och varsågoda förresten för den supernaturliga GIF:en från när jag läste lite i tvättstugan idag) kan jag verkligen fastna. Julklappsböcker var hopplösa när jag var yngre, för jag råkade alltid börja läsa och det var det sista mina föräldrar såg av mig! Men Monster i terapi är ett annat slags fastnande… jag rekommenderar, men det är lite svårare läsning vad gäller att försvinna i en annan värld.

Andra sätt att försvinna i en annan värld? Sticka.

Där kan jag verkligen fastna i ”bara ett varv till” och ”bara tills garnet byter färg” eller ”bara tills garnet tar slut”, trots att jag inte egentligen skulle använda adjektivet roligt om att sticka. Eller? Idag har jag rätstickat en pytteliten tomteluva till min syrras Kay Bojesen-apa. Jag tror den blev för stor, men då får hon sätta den på en av sina katter istället!

Att läsa bok, tvätta och sticka har varit mina sysslor idag och det har varit så viktigt. Jag är fortfarande inte riktigt frisk från min coronainfektion och jag kan inte förstå det. Jag är såklart inte smittsam eller något, men jag har fortfarande stora svårigheter med alla slemhinnor, svårigheter med energin och med fokus. Ena bihålan är också totalt igentäppt än och smaken spelar mig ganska svåra spratt ibland.

Så ta hand om varandra: respektera restriktioner och rekommendationer!

30 reaktioner till “Monster i terapi, en luva och rester av covid-19”

 1. Sticka är roligt! Förutom ibland när det mer är jobbigt. 😉
  Jag har också läst Monster i Terapi och gillade den, även om jag kände att jag hade mer behållning av de kapitel där jag hade läst ursrpungsberättelsen. Väldigt annorlunda tema.

  Gilla

  1. Ja, jag gillar den också, men jag kommer av mig ibland och gör långa pauser. Jag tror att det beror på att jag är ovan vid formatet, men jag har läst runt hälften och plockar fram den då och då. Jag läser många böcker samtidigt, just nu Monster i Terapi, omläsning av Harry Potter and the Chamber of Secrets och Polcirkeln av Liza Marklund.

   Gilla

 2. Förr läste jag mycket böcker, men det går i perioder. Läser gärna däckare och verklighetsbaserade böcker. Alltid var det ”bara ett kapitel till sen måste jag städa” och kapitlet gick så fort så började jag på nästa.. och sånt känner jag igen mig i nu med när jag t.ex. ska se ett avsnitt av en serie eller städa. Har så svårt att avsluta när jag ”ska”. Försökte mig på att lyssna på böcker för att kunna göra fler saker samtidigt men tycker bara det låter stelt när de pratar. Haha.

  Gilla

  1. Jag tror att lyssna på ljudbok är lite av en övning, som typ att vänja sig vid någons främmande dialekt, så om man vill kan man ”lära sig” att gilla ljudböcker. Jag tycker mycket om det 🙂

   Gilla

 3. Kan tänka mig att man inte kan sluta sticka och blir typ beroende. Så fint du har stickat. Vilken spännande bok du tipsar om och kul att få se dig i en GIF-fil. Kramis ❤

  Gilla

 4. Jag fastnar inte så mycket i läsandet men virkandet, det kan jag syssla med i timtal utan att man känner att tiden gått så fort ;).
  Sv. av någon konstig anledning tycker jag det är lite mysigt med lite julstress. Inte för mycket men det liksom hör till 🙂
  Kom precis på att jag glömt köpa julklapp till syrrans hund och det går ju inte. Djur som barn som vuxna måste ha minst en julklapp haha.
  Ha det så bra..

  Gilla

  1. ÅH, TACK FÖR YTLIG! Jag är bara emot att folk kommenterar mitt utseende när de säger något fishy, men komplimanger välkomnar jag så varmt eftersom jag kommer från en ganska ytligt osäker källa. Jag blev faktiskt så glad att jag blev lite blank i ögonen!

   Gilla

 5. Haha, jag skulle nog inte heller säga att det är ”roligt” att sticka, men som du säger – man försvinner lite i en annan värld och det är lite smått beroendeframkallande… ^^

  Gilla

  1. Alltså precis så! Fast om jag kunde göra kanske mönster och sticka olika sorters maskor så kanske det skulle vara roligare, men jag är inte riktigt där än, så nu är det mer typ… en lite mysig besatthet när jag väl har satt igång XD

   Gilla

 6. Har du provat målarböcker för vuxna? Också ett sätt att försvinna in i en annan värld, och väldigt lätt att fastna i.
  Sticka verkar så avslappnande. Borde jag kanske prova, även om jag inte vet vad jag ska sticka då jag sällan använder vantar eller halsduk.

  Gilla

  1. Åh, det var många år sedan nu, men det måste jag ju ta tag i! Älskar att fastna, det är så terapeutiskt! Du kan öppna en liten etsy-butik och sälja dina vantar och halsdukar 😀

   Gilla

 7. Har precis börjat ta tid till att läsa igen, tycker om det så mycket men har inte läst böcker på så länge… och vilken sööööt luva!! Hoppas du repar dig, önskar så att det blir bättre snart. ❤

  Gilla

 8. Här är en till som ”försvinner” i böcker, mina föräldrar var lagom glada ibland.
  Ajdå, det blir lite långvarigt med din covid. Skönt i alla fall att du är på bättringsvägen! Hoppas det fortsätter med förbättringen!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s