Listor • Svep

vecka 50 | den sista sucken

Måndag: Jag jobbade, fast det var ingen normal jobbdag. Det var luciatåg på morgonen och sedan hade vi en pysseldag hela dagen. Några byggde pepparkakshus, några spelade in filmer och några gjorde julpyssel. Jag var julpysslare! Vi gjorde vackra juleljus med ljusvax, små paketpåsar vi fyllde med Marianne, julkort och juliga pärlplattor.

Tisdag: Min lediga dag som jag uppskattar så mycket! Ni vet ju förmiddagen i redan om ni är dagliga läsare: tvättstuga, läsa bok och sticka en tomteluva. Men jag gjorde lite annat också, som att rensa garderoben och göra fint i min kontorsdel. Det gör inte så bra bloggmaterial dock. Och just det! Jag gjorde första klippet till YouTube-kanalen! Där kan jag rensa garderoben istället!

Onsdag: Jag jobbade och fortsatte temat pyssel på mina bildlektioner. Men det bästa av allt var att en kollega hade tagit med sig världens pangfika till jobbet, som avslutning på terminen. Vi har en vecka kvar, men det var sista gången vi var samlade innan julavslutningen!

Torsdag: Jag jobbade, hade en massa, massa, massa lektioner! Efter jobbet hämtade jag ut en vinst! Jag hade tävlat i en julrimstävling hos Café Crosta och vann en härlig jullåda:

Fredag: Hela fem lektioner på en dag, men på två lektioner satte jag igång film. Home Alone: Lost in New York och Narnia: Häxan och Lejonet snurrade i klassrummet medan jag kombinerade film med att signera betygskatalogen. Och nu har jag gjort det och terminen kan därför få ta slut.

Helgen inleddes med att jag och Erik bjöd hem Linnea och Rickard på spel och snacks. Men jag, som ändå fotat hyfsat mycket under veckan, glömde såklart av mig i allt det trevliga. Jag kan dock berätta att vi drack kaffe och Garage Lemonad, åt plockiga grejer och spelade The Crew: Quest for planet nine.

Lördag: Jag och Erik hade en kväll hemma tillsammans och vi drack te mitt på dagen, såg på Mad Max: Fury Road och yogade. För det behöver jag ibland.

Söndag: Idag är det samma plan som nästan alltid på söndagar. En ”reset-day”. Duscha, tvätta håret, skrubba hela kroppen på alla döda hudceller, lägga en ansiktsmask. Städa, tända ljus, meditera, se julkalendern… När jag skriver att jag ska meditera känns det som att jag tror att jag är något, eller att jag skriver det för att det låter bra i en blogg. Men faktum är att jag ju faktiskt mediterar nu, som en del i min KBT-behandling och jag blir bättre varje vecka.

Men det var allt den här söndagen och allt jag har att rapportera från den här sista fulla veckan innan jul. På onsdag vecka 51 är det avslutning och jag påminns om ytterligare en fördel med skolvärlden: lov. Det är inte alla som har det!

12 reaktioner till “vecka 50 | den sista sucken”

 1. Vilken julig vecka du har haft!
  Och nu är det bara 3 jobbdagar kvar innan jullovet! Jag har ju inga lov längre, men jag ska ta ut semester och vara ledig jag med!
  Imponerad av att du kan meditera. Förstår att man måste öva iofs. Jag har för mycket i huvudet just nu, fast det är väl då meditation skulle behövas?
  Ha en skön vecka!

  Gilla

  1. ja, eller kan och kan, men bättre och bättre för varje gång 🙂 ”Min” meditation handlar mycket om att öva på att vara fine med fysiska förnimmelser av ångest. Så jag har typ inte för mycket i huvudet främst utan jag har mest i kroppen. Obehag. Hjärtklappning, andningssvårigheter, hög puls, illamående, svettningar, frossor och sånt. Det försöker jag meditera mig till att kunna betrakta lite mer istället för att bara tänka på hur dåligt jag mår och hur ont jag har. Det är viktigt, skulle annars behövt vara sjukskriven i… ja, flera månader!! Yikes!

   Ser sååååå fram emot jullovet!

   Gilla

   1. Ohja, läsa böckerna är ännu bättre, det ger så mycket mer känsla när man får använda lite fantasti också, även om filmerna är grymma.
    Jag har alla böckerna i en, i A4 format. Supertungt för armarna att läsa 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s