Tänker • Gör

lite lojt, sådär

En elev sa ungefär: jag struntar i om jag är snygg eller ful i år, jag tänker inte frysa.

Jag tänker inte frysa heller.

En gång var det en tjej som sa till mig att hon avskyr blotta tanken på att åka längdskidor för att hon hatar att frysa. Det var ändå den märkligaste kommentaren jag hört, hon kan väl aldrig ha åkt längdskidor? För om man tror att man fryser av att åka längdskidor så kan man omöjligt ha åkt – det är en svettig, svettig sport!

När jag var liten och skrev ett brev till mig själv att öppna när jag gick ut årskurs 9 skrev jag att jag älskade Fredrik Grysell för att det var min kille och hatade Gustav Vasa för att det var på grund av honom vi tvingades åka längdskidor i skolan… så jag menar inte att påstå att jag själv är något megafan av just horisontell åkning… men fryser vet jag då att man definitivt inte gör.

Jag vet inte riktigt vad poängen med det här inlägget är. Kanske att jag vägrar frysa. I morgon är det julavslutning och jag skulle ha en nätt, röd klänning med smala axelband och strumpbyxor. Nu har vädret slagit om och efter en hel veckas smälttemperaturer har det behagat slå om och är blått ute igen och jag undrar om man kan ha julavslutning i en riktigt rejäl one-piece?

26 reaktioner till “lite lojt, sådär”

 1. Ja det blir verkligen sjukt varmt när man åker skidor och det minns jag från min barndom. Härlig bild på dig med skidorna på. Kramis ❤

  Gilla

 2. Lätt att du kan ha en onepiece på dig! Hur mysigt som helst!! Hatar med att frysa! Är glad att vi fått snö nu och hoppas det stannar kvar till jul men när man måste rasta hundarna och dom är sega så vill man bara lägga sig under täcket och komma fram igen lagom till våren! 😂

  Gilla

 3. Haha, exakt där är jag i min tanke också, jag skiter om jag är ful eller snygg i år vill jag inte frysa och det har resulterat i att jag köpt en vinterjacka (har haft samma tunna hur länge som helst…). 😀 Så absolut, du kan ha julavslutning i en one-piece!

  Gilla

 4. Klart man kan ha en one-piece! Med modet som är just nu så skulle jag tro att du är en hit i skolan med en one-piece och ett par högra stövlar 😀

  Gilla

 5. Haha nej man blir väl sällan så svettig som när man åker längdskidor… Dock svettas jag även när jag åker alpint så jag kanske är extrem, men ändå. ^^

  Gilla

 6. Jag är för gammal nu för att välja att hellre vara snygg framför att frysa. Hatar också att frysa men är helt med dig att man inte fryser när man åker längd. Kanske om man ”mysåker” och varken får upp puls eller flås….

  Gilla

  1. Ja, nu var det länge sedan jag åkte, men jag tänker att det vore så synd att missa ett kanske blivande nytt intresse för att man tror att man ska frysa… det är väldigt sällan man fryser!

   Gilla

 7. Jag har åkt skidor (i skolan på idrotten, haha) och jag frös ihjäl. Men jag spenderade också mer tid i snön än på skidorna. Jag har alltid haft tankesättet att jag skiter i om jag fryser eller inte, för det finns kläder och skor jag absolut aldrig skulle sätta på mig. Haha.

  Gilla

  1. Längdskidor är inte så himla mysigt tycker jag, man blir assvettig och flåsar av andfåddhet och dör typ, och så får man träningsvärk som satan i ljumskarna! Men det är bra träning. Klart man kan mysåka, men då kan man egentligen lika gärna promenera XD

   Gilla

 8. Nä, man fryser inte om man åker längdskidor.
  Fast här är det -30 och åker man inte skidor alls.
  Vad blev det för julavslutningskläder?
  Jag har kört jultunika.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s