Mat • Dryck

julaftons första stök

God jul, idag är det julafton!

Jag har redan delat ut den första julklappen, då jag hade ett paket levererat till min dörr av Early Bird vid 5-tiden i morse. Jag hängde en fin påse med polkagrisar och skrev tack för att de kommer på självaste julafton! Hoppas att den blev glad… den har åtminstone tagit paketet.

Idag förstår jag att ni är med familjen, myser, äter, stökar… jag förstår att det bara är jag och de som ska fira på juldagen som är inne och bloggar, men det tycker jag inte gör så mycket. Det är roligt att skriva ändå. Dessutom ville jag visa lite av det jag har med mig till min familjs julbord idag:

Jag har gjort köttbullar på 1200 gram färs! I filmen ovanför gör jag ganska klassiska med nötfärs, salt, peppar och gul lök, men jag gjorde också två plåtar blandfärsbullar, varav den ena var smaksatt med cornichons, lager och senap och den andra med fetaost, timjan och soltorkade tomater.

Men vet ni vad, jag gjorde också pajer. Jag tycker att de är vackra och de borde dessutom vara goda, men jag vet inte för jag kan ju inte smaka! Man kan inte ta med sig pajer där det är en bit utskuren!? Den ena är med fyllningen grönkål, vitlök, valnötter och chèvre medan den andra är fylld med purjolök, ädelost och pinjenötter.

Igår lyckades jag tagga till, men idag känner jag lite för att bara åka dit, lämna av mat och paket, och åka hem igen. Jag är trött, min bihåleinflammation är döden (stinker gör den också…) och jag är på ganska hemskt humör. Klockan är inte så mycket än. Det släpper nog.

14 reaktioner till “julaftons första stök”

  1. Jag är lite osäker på min matlagning och kan tycka det känns lite nervöst med t.ex pajer som man inte kan provsmaka innan man serverar. Tycker samtliga smaksättningar till köttbullarna och fyllningarna till pajerna lät jättegoda. Får göra något liknande nästa år, ändra maten på vårt julbord lite.
    God jul och hoppas du känner dig mer taggad på julafton nu.

    Gilla

  2. Åhh paj hade man ju kunnat haft på julbordet. Såg jättegott ut. Jag rullade köttbullar på 1 kg färs igår. Nu är vi färdigfirade och familjen har åkt hem. Hoppas du hade trevligt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s