Tänker • Gör

brain dump | julafton 2021

Nu kommer alla bilder och alla ytligare berättelser från julafton 2021, vilken var 100% en av de bästa jag minns från mitt vuxna liv. Inget speciellt alls hände, och det var det som var så himla gott, för ”vi” brukar alltid antingen få panikångest eller gallstensanfall eller på annat sätt bara falla isär på, eller strax innan, julafton. I år hände liksom ingenting, och efter ett tag slutade jag ”vänta” på misären och började njuta av julen istället! I alla fall… här kommer den, som inte lär vara intressant för någon annan än jag själv.

Man kan klicka på de små bilderna för att få dem större.

Först lite bilder på julfolket och årets julkläder: jag hade tights, snurrvänlig kjol, röda plagg och turkoser till smycken (efter ett tag tog jag av mig kjolen också, hah!) och syrran hade full-on mjukiskläder. Alla andra hade också valt åt det bekvämare hållet.

Sedan julmaten som, liksom varje år, är ett mycket blandat smörgåsbord eftersom vi är så spretiga i smaken. Allt jag tog av var väldigt gott, men jag blev förvånad över mig själv när jag i slutet skulle välja favoriter: grönpepparpaté, cornichons doppade i pepparrotsröra och papas arrugadas med mojo rojo. Jag tror jag åt typ 14 cornichons och lika många potatisar..!

På TV ”såg” vi Kalle Anka, Kan du vissla Johanna?, Hook och Karl-Bertil Jonssons julafton, men samtidigt spelade vi frågesportsspel, läste ur våra böcker och öppnade julklappar. Jag fick så många fina saker! Bland det bästa var att jag fick tillbaka min hatt, som jag slarvat bort vid en filminspelning på jobbet förra våren.

Sedan åkte jag hem strax innan nio och gjorde kväll till Tomten är far till alla barnen, en kopp te och det glada ljudet av en julfest som var i full gång våningen under mig och där alla skrattade och lät lycksaliga. Och jag var också det.

Julen 2021 är nu över. Jag kan minnas den med värme, men jag ser fram emot att nästa kapitel ska inledas.

25 reaktioner till “brain dump | julafton 2021”

 1. Så skönt att vara nöjd med julen. Jag ser att ni hade många olika rätter och precis som du älskar jag papas arrugadas med olika såser. Toppen att ha på ett julbord!
  God Fortsättning på julen!

  Gilla

 2. Vad härligt att ni hade en så mysig julafton och att alla mådde bra. Så mycket gott ni hade på julbordet och god fortsättning. Kramis ❤

  Gilla

 3. Men det lät ju som en helt ”normal” julafton! Mysig. Vi gjorde ju inte heller så mycket och det väl det som egentligen är grejen med julen. Att mest bara fokusera på dem man är med. Äta gott, se nåt på TV, spela nåt spel osv. Ibland är de små planerna bättre än de storslagna. (men det är väl bara jag det)

  Nu får du njuta av resten av lovet i alla fall! Det är ju ett tag kvar.
  Jag är faktiskt ledig alla mellandagar – så vansinnigt skönt! Jag behöver ledigt!
  Nu ska jag göra pizza 🙂
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s