Kycklingpaj med broccoli och fetaost

Den här pajen är en magsnäll berättelse som jag behövde lite extra mycket i förra veckan. För då hade jag mycket ont. Jag personligen har ganska stor koll på vad jag blir sjuk av nu, och tack och lov tål jag faktiskt ägg. Med måtta, i alla fall.

 
Kycklingpaj:
1 st pajdeg
Kycklingfilé
Fryst broccoli
Fetaost
2 dl lättcrème fraîche franska örter
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
4 ägg
salt och peppar
 
Gör såhär: Tryck fast pajdegens en oljesmord springform och picka med en gaffel. Förgrädda i ugn på 200 grader i 10 minuter. Stek kubad kycklingfilé. Koka upp vatten, tillsätt fryst broccoli, dra åt sidan och vänta tre minuter. Häll av vattnet och lägg broccolin i stekpannan med kycklingen. Salta, peppra och stek bort vattnet (detta för att inte få onödig vätska i pajen). Lägg kyckling och broccoli jämnt fördelat i pajskalet. Fördela önskad mängd fetaost över. Vispa ägg, crème fraîche, mjölk och grädde till en stanning. Häll över pajen. Sätt in mitt i ugnen i ca 40 minuter. Mer färg? Toppa pajen med ost innan du gräddar den.

 
Serveras med fördel tillsammans med något kallt, som en yoghurtsås, dressing eller som här: en greklandsinspirerad sallad med gröna blad, fetaost, oliver, rödlök, gurka och tomater.