Chilimedaljonger med banan- och currysås och tomatsallad

Har ni testat ICA Chilimedaljonger? Det är marinerade skivor av fläskytterfilé, och tack vare vakuummarinering så är de himla möra på ett sätt som fläskytterfilé annars kan vara knivigt att få till. Hur som helst, jag har testat det ett par gånger nu och alltid bränt dem. Varje gång. Jag vet inte hur man ska ha plattan för att få till det där, det är som att marinaden bränns vid hur jag än gör.
 

Men nu senast i alla fall, bränd marinad, men gott som vanligt. Jag serverade med en banan- och currysås och en tomatsallad. 

Banan - och currysås
1/2 mogen banan
1 tsk gul curry
1 dl matyoghurt
salt
olivolja
 
Gör såhär: Mosa bananen med gaffel. Blanda curry med bananen först och sedan på med lite salt och yoghurt som man rör ihop. Toppa med riktigt god olivolja - annars kan du hoppa över det.
 
Tomatsallad
Romanticatimater
Kvisttomater
Bladspenat
Basilika
Fetaost
Olivolja
Balsamico
Torkad oregano
 
Gör såhär: dela tomaterna i grova bitar. Plocka bladen från basilikan och blanda med spenat och tomat och fetaost. Ringla olivolja och balsamico över. Toppa med oregano.
 

 Jag har haft tre konstiga hormonella cravings mina senaste ägglossningar, varav den senaste var en akut längtan efter frukt i mat. Frukt i mat är något jag aktivt ogillat hela mitt liv. Därför får man väl ta tipset om kall banancurrysås med en nypa salt, men det var såååå gott till fläskytterfiléerna. 
|
Kommentera här