Fetaostfyllda köttfärsbiffar med potatissallad

För er som läste min blogg under 2020 är det här så old news, men jag har behövt meka med min kost för att överhuvudtaget ha ett drägligt liv. Mer information om det hör inte hemma i ett receptinlägg... Däremot vill jag säga att min mage har inspirerat hela min diet väldigt länge och det här är ett sådant recept som är jättevänligt för min mage. Lite väl mycket syra i potatissalladen med både dijonsenap och ruccolasallad, men biffarna är verkligen snällt vid skov!

 
Köttfärsbiffar
0,5 dl ströbröd
0,5 dl mjölk
0,5 dl öl
1 ägg
500 g högrevsfärs
salt, peppar, timjan
0,5 block fetaost
 
Gör såhär: Blanda ströbröd, mjölk och öl i en bunke och ställ att svälla. Blanda därefter ner ägg, högrevsfärs och kryddor till en smet. Ställ att svälla/ "sätta sig" i kylen. Mosa ihop fetaost och soltorkade tomater i en egen liten skål. Finhacka tomaterna med en kniv om det behövs, men ibland är de så mjuka att en gaffel räcker gott. Dela upp köttfärssmeten i fem lika stora bollar för 100 gramsbiffar. Tryck ett hål i varje boll och fyll med fetaoströran. Nyp ihop hålet, rulla bollen jämny och platta ut till en biff. Stek i smör ca 2 minuter per sida för vacker färg. Flytta över till en ugnsform och tillaga färdigt i ugnens mittposition på 175 grader i 10 minuter.
 
 
Potatissallad
0,5 kg delikatesspotatis
3 msk olivolja                                                  Eller blanda din egen favoritvinägrett
1,5 tsk dijonsenap] 
2 msk smörgåsgurka
1 msk små kapris
0,5 påse (eller två stora nävar) ruccola
0,5 burk semitorkade körsbärstomater 
0,5 block fetaost
salt, peppar
 
Gör såhär: koka delikatesspotatis i saltat vatten. Stjälp upp på en skärbräda för att kallna. Blanda ihop olivolja med dijonsenap med en gaffel till en kräm, snabba snabba händer. Ibland skär det sig här, men det gör ärligt talat ingenting, bara att det kommer bli lite olivoljeansamling i botten. När potatisen är kall går den att skala - välj själva om ni vill och orkar! Skär i önskad storlek och blanda med dressing, hackad smörgåsgurka, tomater och kapris. När potatisen är täckt av dressingen, tillsätt ruccola och rör ordentligt så den "krymper" och blandar sig med potatisen ordentligt. Smula fetaost över. Salta och peppra.
 
 
|
#1 - johanna:

Nej men det måste jag verkligen prova, mums <3

Svar: Jag tycker att köttfärs och särskilt högrevsfärs (placebo?) är så himla magsnällt! Och gott!
ajlimuller.se

#2 - Anna Maja - Littermentärt:

Det här såg och lät himla gott. Sparar receptet för att prova framöver! (och läste även inlägget på din matblogg och jag följer med dig hit och dit oavsett hur du hoppar. :P haha)

Svar: Du är så gullig som hänger med mig i mina humörsvängningar (för bloggarnas svängningar är helt klart beroende av mina humör!) <3
ajlimuller.se

#3 - Marie:

Ohh men nom nom så gott mums

Svar: Johodu, det här var riktigt gott.
ajlimuller.se

#4 - Ida:

Men åh så gott!! Måste testas :D

Svar: Jag tycker att dessa var jättefina i smaken :)
ajlimuller.se

Kommentera här