Ristorante Ruccola @ Tomtebo

 "Känn smaken från Neapel. Vår pizza bakas enligt hundraåriga traditioner hämtade från pizzans huvudstad, staden vid vulkanen Vesuvius fot, Neapel. I kombination med Sverige förenar vi två matkulturer till Ruccolas pizza, ett unikt tillagningssätt i Umeå som ger pizza som det ska smaka" - Ristorante Ruccola
 
Så beskriver Ristorante Ruccola sig själva och jag kan bara hålla med. Neapel har jag visserligen inte besökt, men åtminstone Italien som sådant några gånger. Ruccolas vedeldsgräddade surdegsbottnar, San Marzanos och andra färska eller fiffiga råvaror är så väldigt gott.
 
 
Det första tipset är den här Pizza Biancon som går under namnet Verde ↑
Pesto, mozzarella, grönkål, toppad med balsamico, kronärtskocka, grana padano och vitlökschips fyller denna maxade pizza. Ignorera tvätt och gin lonkero. 
 
 
Det andra tipset är deras Margherita ↑
Traditionell topping i form av tomat, buffelmozzarella, basilika som sig bör (just den här hade halkat omkring lite i pizzalådan, men är en favorit jag ständigt återvänder till).
 
 
Och så har vi Gamberone  som är en annan go-to för mig (och även min mamma).
Tomat, mozzarella, tigerräkor, chèvre, chili, vitlök, toppad med ruccola får man om man tar en Gamberone och för mig med svåra cravings efter hetta så är jag såld på den här med handflatestora gambas och stora slantar av röd chili/spansk peppar.
 
 
Slutligen kör vi Salsiccia ↑ Tomat, mozzarella, rödlök, salsiccia, zucchini & ricottaost, toppad med ruccola 
 
Jag hoppas att jag har lockat er till Ristorante Ruccola. Själv ska jag dit redan i helgen, men då för en grillad chèvresallad. Så fler restaurangrecensioner lär det bli. Men eftersom jag är en foodie blir det inga betyg (alla skulle få 5 av 5...), bara en varm rekommendation för er som är sugen på mer autentisk pizza än kvarterspizzerian.
Pizzeria Umeå, Ristorante Ruccola | |
#1 - Birgit:

Men åh... nu vattnas det i munnen! Såg just gott ut.
Kanske måste åka förbi tomtebo nästa gång jag är i Umeå!

Svar: Ja men det tycker jag :D Samma restaurang finns på Haga någonstans också, ifall du oftare är där men gillar man riktig pizza så är detta att rekommendera :D
ajlimuller.se

#2 - johanna:

Men åh mums <3 Det såg ju så sjukt gott ut

Svar: Det är faktiskt sjukt gott!!
ajlimuller.se

Kommentera här