Steak Sandwich med dijonsås

Den här middagen är egentligen från igår, men efter att jag ätit den låg den som en sömnskapare i magen och jag dåsade resten av kvällen. Ikväll gör jag säkert typ samma sak igen: äter mat och såsar i soffan. Men man måste passa på, för påsklovet är snart slut och jag har inte tjuvjobbat något alls vilket innebär att jag "ligger efter" och behöver offra några kvällar vecka 15 och 16. 
 
Ett aktivt beslut dock - så jag får inte klaga på det i efterhand. 
 
 
Smörgås:
Smör till stekning
Bröd
Sallad
Tomat
Schalottenlök
Ryggbiff
salt och peppar
Västerbottensost

Dijonsås (stark):
1 tsk pepparrot
2 tsk dijonsenap
1 dl crème fraîche
1 msk majonnäs
salt
 
 
Gör såhär: lägg upp ryggbiffen på skärbräda, torka av och låt de ligga för att förlora lite kylskåpskyla. Hetta upp lite smör och stek brödskivorna lite guldiga (vi körde grekiskt lantbröd, men ett segare som typ levain är nog godare).
 
Blanda ihop ingredienserna till såsen och smaka av med lite salt. 
 
Salta och peppra ryggbiffen och stek i upphettat smör med kryddsidan neråt i 2 minuter per sida, eller lite mer eller mindre beroende på önskad blodighet och köttets tjocklek.
 
Bygg en steak sandwich med bröd, dijonsås, strimlad sallad, urkärnad hackad tomat, hackad schalottenlök, skivad ryggbiff och tunna skivor Västerbottensost.
 
Hoppas det smakar!
 
|
#1 - Denise Taylor:

Men åh va gott! :D

Svar: Det var väldigt gott :) Västerbottensost gör ju allting så smakrikt.
ajlimuller.se

Kommentera här