Smördegsflarn (till kalixlöjrom, skagenröra eller potatis)

I vissa perioder får jag ganska specifika sug. Smördeg är ett sådant. Det här receptet på smördegsflarn är inte det godaste i världen, för man skulle kunna skoja till det så mycket.
 
Men ibland är man ju bara sugen på smördeg, ganska rätt upp och ner, med kalixlöxrom i havsknastriga korn.
 
Anyone? Bara jag?
 
 
Du behöver:
1 rulle färsk smördeg
1 ägg
Vispgrädde ~ 2 tsk
Philadelphiaost ~ 1/2 dl
Västerbottensost efter behag
 
 
Gör såhär: Rulla ut smördegen och vik in kanterna så det ser ut som en fotoram. Tryck till med en gaffel. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Blanda resten av ägget med en skvätt vispgrädde och philadelphiaost till en liksom "sås". Häll eller bred den på smördegen (min blev lite lös så jag gick hälla ut den, men det beror såklart på hur mycket ägg och grädde man har. Finriv Västerbottensost över. Baka i mitten av ugnen på 225 grader i ca. 20 minuter. Skär sedan i önskade bitar och servera snarast.
 

De här är jättegott med kalixlöjrom, lök och créme fraîche som på bilden, men jag testade också skiva kokt potatis och lite smör på. Erik åt med skagenröra och citron. 
|
#1 - Hilma Eklund :

Hoppas du har en bra helg! Kram 💛

#2 - lisefoto :

Åh, det så veldig godt ut! :D

#3 - sara:

Det såg gott ut :)

#4 - Anita :

Gud så gott :)

Kommentera här