Chèvrepaj med zucchini

Min mamma har drivit upp helt otroliga gula squash. De är, förutom väldigt stora, oerhört vackra och goda. Själv har jag inte gröna fingrar överhuvudtaget. Därför är det väldigt tur att mamma råkat odla mer än hon kan äta, för nu har jag fått hem friska och solgula zucchinis igen, som på beställning.
 
 
Jag använde dem i en chèvrepaj med smördegsskal.
Jag hittade små flingor här och var resten av kvällen.
 
 
 
Du behöver:
1 färdig smördeg
1 gul zucchini
1 dm purjolök
1 vitlöksklyfta
olivolja
salt
peppar
rosmarin
cayennepeppar
Chèvre
1 ägg
Valnötter
Honung
 
 
Gör såhär: Rulla ut smördegen och vik in kanten. Skiva och tvätta purjo och zucchini och lägg i en skål. Riv ner vitlök. Blanda med önskad mängd av kryddor och olivolja. Häll allt i smördegen. Skiva eller smula chèvre över alltihop. Vispa ett ägg och pensla kanterna. Häll resten av ägget lite här och där över pajfyllningen. Sätt in mitt i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Ta ut pajen och krossa valnötter över allting och sätt sedan in allting i ytterligare kanske 10 minuter. Toppa den färdiga pajen med flytande honung.
 
Var snälla mot era bin nu och köp honung från svenska biodlare.
Vi behöver våra bin!
 
|
Kommentera här