En lista om att äta ute | RESTAURANG OCH FIK I UMEÅ

Nej, vet ni, det är så himla tråkigt att inte kunna gå ut på restaurang längre. Nu när det lider mot RIKTIGA sommaren så börjar också hoppet komma. 


 ​1. När jag lunchar ute på stan, väljer jag oftast restaurangen...

Café Station ursprungligen, som inte är en restaurang utan ett kafé. Men nu under pandemin gick Café Station i konkurs och är gone, gone, gone... innan dess var det Costas jag käkade på, men det har också konkat. Mitt nya ställe lär vara Tonka Bistro eller Tonka Strandgatan. Just nu lunchar jag förstås inte på stan. Snart är det sommar. Snart får jag vaccin. Snart öppnar samhället.

En renskrapad lunchtallrik från Rex Brasserie (som tidigare innehöll ugnsbakad broccoli med potatisstomp) 

2. När jag tar en fika på stan, fikar jag främst på...
Espresso house

3. En resturang jag aldrig kommer käka på igen är...
Harrys.

4. Till dricka blir det oftast...
Rött te om det är fika. Loka eller ett glas vin om det är lunch. Ett glas vin eller en öl om det är middag.

Draft beer och fläsksvålar från Rådhuskällaren 

5. En överskattad resturang är...
Köksbaren. Jag har alltid ätit gott där och det har aldrig varit något som var dåligt, men så magiskt är det inte. Köksbaren är ganska hypad kan jag tycka, så det är nog därför jag känner lite "meeeh". Och Pinchos, jag har aldrig ätit god mat på Pinchos. Men det är i alla fall billigt. 

6. En underskattad resturang är...
Jag vet inte om jag vet någon sådär gömd, glömd pärla... men jag tycker kanske Två fiskare förtjänar lite mer tid i rampljuset. Man kan både käka lunch, köpa take away eller köpa råvaror och laga något eget hemma. De har öppet alla dagar utom söndagar, för på söndagarna fiskar dom. Det är så fint. Men jag gillar nästan alla restauranger, jag är inte så svårflirtad.

En smarrig sej från Gotthards krog 

7. En sommardag väljer jag ute eller inneserveringen...
Ute! The Bishop's Arms!

8. Mysigaste restaurangen/kafét att äta/fika på är...
Restaurang: Tapas Bar Deli.
Kafé: Kyrkstugan.

Tapas (i urval från en meny som hette Gastronomica) från Tapas Bar Deli 

9. Tråkigaste restaurangen/kafét att äta/fika på är...
Restaurang: Jag tycker inte att restauranger är tråkiga. Men sushiställen, snabbmatsställen och foodcourts är tristast. Alla matställen som känns som flygplats är trist.
Kafé: Espresso house. Jag vet inte varför jag ens fikar där, det är aldrig min idé. 

Singha och asiatiskt från Rosegarden på Foodcourt 

10. En drömrestaurang enligt dig är...
gastronomisk, dedikerad till smårätter från medelhavsköket, inredd lite rustikt men med god naturlig belysning (←jätteviktigt för mig). Alla tallrikar, stolar, mattor och rätter är värda att fotograferas för att de är så fina. Ett stort utbud vin och öl att matcha till de olika smårätterna erbjuds. Snäll och uppmärksam personal (i vita och svarta kock/serveringskläder - inget hipster) som förtjänar 15 % dricks. Ljudisolerade toaletter utan grannar. Restaurangen ska gärna vara belägen vid havet, fast samtidigt exakt bredvid där jag bor (vilket de facto är invid en sjö, inte ett hav...) och erbjuda en strålande uteservering. 

|
#1 - Birgit:

Jag vill oxå gå på restaurang. En riktig. Vi har en, kanske två i stan, som räknas som riktiga...
Mest saknar jag ett riktigt bra lunchhak. Jag får se till att luncha i Umeå nångång i sommar :-)
Men ikväll - vilken överraskning när det gäller maten!! Rekommenderar: Granö Beckasin! Jag vill även prova Wild River i sommar.

Svar: Ja men verkligen. Jag var dålig på att gå ut på restaurang innan pandemin och nu skulle jag kunna sparka på mig själv. Det finns ju många ställen i Umeå som jag hört mycket bra om, men så blev jag väl snål eller bekväm och som du vet var jag svårt sjuk i magen hela året innan pandemin bröt ut... jag ser verkligen fram emot att ta mig ut och testa mat. Kanske hitta ett stammisställe till och med :)
ajlimuller.se

#2 - Netti Starby:

Vad kul att du tipsar om matställen från din hemtrakt och saknar också att kunna gå ut och äta. Kramis <3

Svar: Ja som jag ångrar att jag inte gick ut mer innan pandemin. Jag längtar efter sommar så man kan gå UT och äta.
ajlimuller.se

#3 - Carro:

Älskar asiatisk och härliga tips på restauranger. Tycker inte heller om Harrys! 🥰

Svar: Vad kul, jag har typ inte testat någon av Umeås asiatiska restauranger, utom sushiställen och kinakrogar... En indisk restaurang har jag också testat flera gånger men önskar att vi hade mer thailändskt som ju är såååå gott.
ajlimuller.se

#4 - Enna:

Så rolig lista att få läsa :)

Svar: Tack för att du läste :)
ajlimuller.se

#5 - Linnéa:

Men sååå härligt inlägg, och så mycket gott 🤩🌸

Svar: Wow, vad du är snäll <3 <3 TACK!
ajlimuller.se

#6 - Caroline:

Men hur roligt att du är tillbaka?! :D Försökt gå in på bloggen många gånger men inte lyckats, men nu så! :)

Svar: HEEEEEJ Caroline, vad glad jag är att du skrev :D Ja nu så!
ajlimuller.se

#7 - T':

Vilken härlig lista! Älskar att äta ute och fika. Men jag är så dålig på att testa nya ställen då jag lätt får panik när jag inte kan kontrollera saker. Har bott i samma stad i hela mitt liv och inte ens testat 10% av alla caféer och restauranger. När covid är borta så ska jag ta tag i det!

Svar: Jag har också kontrollpanik, och jag är väldigt rädd för att äta bland folk. Men jag övar för fullt. Förra veckan åt jag faktiskt skollunch TRE GÅNGER med folk!! En gång med tre kollegor och två gånger med tre kollegor. Jag öööövar :D
ajlimuller.se

#8 - ullie:

men åhh fina Nu blev ja ju jätte hungrig :) tom fisken såg så god ut
ja undrar när allt börjar bli normalt igen suck

Svar: Det är för att fisk är gott :)
ajlimuller.se

#9 - Celine:

Varför aldrig Harrys igen? Blev nyfiken nu hehe!

Svar: När jag var där var det väldigt rörigt och stökigt och kändes oproffsigt. De stod typ och "hängde" i baren... Och lite som att de ville bli av med oss. Servisen visste inte matsalsetikett eller så sket de i den. Exempelvis serverades vi i sällskapet med massa väntetid, jag och min kompis hade båda köpt samma rätt och ändå kom hennes in typ 10 minuter innan min. Och de andra två i vårt sällskap fick ytterligare senare. Sedan fick två av kollegorna diarré och var sjukanmälda dagen efter, men det är förstås inte så lätt att sia om det beror på just deras middag eller om vi hade smitta på jobbet.
ajlimuller.se

Kommentera här