Köttfärsblandning i tortillabröd

Den här maten är varken vacker eller svår - och dessutom med suddiga och mörka foton -, men jag vill personligen skriva ett ungefärligt recept på den eftersom jag äter det här titt som tätt, men den här gången blev godast. Det är inga mått idag, för att jag har inga.
 
 
Du behöver:
Vitkål
Röd paprika
Gul lök
Blandfärs
Vitlök (från frysen)
Ingefära (från frysen)
Kinesisk soja
Kalvfond
Sriracha
Sesamolja
Svartpeppar

Matyoghurt
Thai sweet chili

Tortillabröd

Gör såhär: Stek strimlad vitkål, paprika och gul lök genomskinligt och mjukt. Lyft ur. Stek blandfärs smuligt och lite brynt. Sätt tillbaka grönsaker och dessutom ingefära och vitlök och hetta upp. Skvätt i soja, sesamolja, sriracha och någon matsked kalvfond. Peppra rikligt och stek ihop. Servera i lätt värmda (på brödrosten) tortillabröd med matyoghurten och thai sweet chili.
 
 
Det här receptet är riktat specifikt till mig själv, så att jag ska komma ihåg att jag lade i sådana kuber av ingefära och vitlök från frysen. 
|
Kommentera här