Brytbröd med ost, vallmo och sesam

Jag har råkat titta på Filip Poon väldigt mycket och han gör något så fint med sina degar. Han klappar på dem och snurrar på dem och pratar med dem. Den entusiasmen är så himla smittande. Så när jag bakade brytbröd och snurrat ihop degen inför första jäsningen så log jag mot den, klappade på den och sa högt för mig själv: "titta, vad fin du är". 
 
Tillåt mig fråga: Vem tror jag att jag är!? 

 
Hur som helst kommer här receptet på mina brytbröd. Men jag rekommenderar EGENTLIGEN vetemjöl special och lägre värme på ugnen.
 
Du behöver: 
25 g jäst
1,5 dl mjölk
0,5 dl vatten
0,5 dl olivolja
0,5 dl grana padano
0,5 tsk salt
6-7 dl kärnmjöl
uppvispat ägg
vallmofrön
sesamfrön
flingsalt
 
Gör såhär: smula ner jästen och rör ut med mjölk och vatten. Tillsätt sedan olivolja, mjöl, ost och salt. Kör på låg i ca. 10 minuter. Forma ihop degen, ge den en komplimang, och låt den jäsa i 60 minuter under bakduk. Stjälp upp degen på mjölat bord och dela i typ 10-15 bitar. Rulla bollar och lägg dem på bakplåt ganska nära varandra, kanske 2 cm isär, så att de kan "jäsa ihop i varandra".
 
 
Sätt bakduk över och låt jäsa i 30 minuter. Värm ugnen till 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och toppa med vallmofrön och sesamfrön. Grädda långt ner i ugnen i ca. 15 minuter. Lägg upp på galler och låt svalna något, innan ni börjar bryta loss och hugga in med lite smör. 

 
De var inte helt lyckade utan blev väldigt kompakta, men jag tror att detta berodde på att jag hade just kärnvetemjöl. Ta hellre ett vetemjöl special tänker jag mig, men jag har inte testat, för jag hade bara kärnmjöl i den här mjölkategorin. Vi får se!
|
#1 - Pauline:

åh wow, vilken grej :)

Svar: Visst ser de fina ut? Det var synd att de inte blev så bra, men tanken var god 😊
ajlimuller.se

#2 - Carro:

Men mums vad gott! Du är så duktig på bakning och matlagning ju! 🥰

Svar: Bakning är jag faktiskt inte duktig på, men jag tänker mig att det bästa och rimligaste sättet att BLI bra är ju att öva 😀
ajlimuller.se

#3 - Celine:

Som vanligt blir jag hungrig när jag kikar in här haha <3

Svar: Vad härligt 😋
ajlimuller.se

#4 - petra:

Men åh så gott det ser ut med brytbrödet,måste testas, kram

Svar: Ja men gör det! Googla ett annat recept än mitt dock, det blev ganska torrt för mig 🙈
ajlimuller.se

Kommentera här