Olivpizza och Pizza Nduja

Hörrni, jag vet inte om jag ska lägga upp recept på saker när jag ju så himla ofta lagar saker utan recept. Den här rätten, semi-hemlagad pizza, har ju inte ens ett recept på riktigt! Jag köpte degen på rulle och inte ens tomatsåsen har jag gjort själv eller ens "hottat upp". Egentligen är detta kanske snarare tips på toppings antar jag.

Spela roll, detta var jättegott.

 
Du behöver:
1 pizzadeg
1 tomatsås
Riven prästost
Prosciutto crudo
Rödlök
Ricotta
Oregano (torkad)
Oliver (Figaro Pimiento)
Olivolja
Svartpeppar
Ruccola
Flytande honung

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut pizzadegen, kavla lite vid behov. Bred tomatsås över degen. Toppa tomatsåsen med riven ost (jag valde präst, men ni väljer ju själv hur smaklös eller smakrik ni gillar på pizza). Toppa osten med rödlök, prosciutto, ricotta och oregano. På ena halvan toppar du dessutom med oliver och på andra halvan klickar du ut nduja. 
 
 
In i ugnen i 15 minuter. Därefter höjer du värmen till 225 grader och väntar i tre till fem minuter för önskad "ostfärg". 
 
 
Tag ut pizzan och toppa åtminstone olivpizzan (min halva) med svartpeppar, ruccola och honung. 
 
 
Heja heja heja pizza!
|
#1 - Pauline:

alltås pizza, så gott!

Svar: Slår sällan fel alltså ;)
ajlimuller.se

Kommentera här