Pizzalistan | PIZZA I UMEÅ

Vet ni vad jag längtar efter? Att kunna gå ut och äta. Med gott samvete. Och senare än 20:00. Det här med att folk springer på restaurang och fik stup i kvarten får stå för dem. Jag gör det inte i rådande klimat, trots att jag VILL stötta mina locals. Jag vågar helt enkelt inte. Men som jag längtar! 
 
Något som aldrig har riktigt påverkats är mitt pizzaätande. Jag tar så gott som alltid med mig pizzan hem i kartong i vilket fall som helst och jag har nog aldrig köpt en pizza efter klockan åtta i alla fall. 
 
Här kommer en jättelista med massa pizza! 
 
Upprullad kebabrulle 
 
När jag var liten åt jag den här pizzan:
Egentligen köpte jag nog inte pizza så mycket, men på min familjs stammispizzeria Restaurang Maria (än idag är jag frekvent besökare) köpte jag rullkebab och rullade upp den och åt som pizza... så småningom blev det pizzan med namnet JULIA, än idag! Det är en kebabpizza som liknar en upprullad kebabrulle, men med massa bonussmaker. Och ost.
 
 Bästa kebabpizzan 
Bästa finpizzan:
Margherita från Vezzo eller Gamberone från Ruccola. Eller Salsiccia, också från Ruccola.
 
Bästa fulpizzan:
Calzone från Ali Baba eller Aja special från Baloogrillen.
 
Aja Special (champinjoner, rödlök, skinka och fetaost) 
 
Favoritpizzaställen:
På vilket hak som helst uppe på Alperna Monterosa i Italien! Men om jag inte kan teleportera mig till Staffal så tar jag nog Vezzo trots allt... trots att jag nästan aldrig går dit. Så jag borde kanske ta Ruccola. Hm.
 
Ett "aldrig" på min pizza:
Bearnaisesås.
 
Ett "gärna" på min pizza:
Skaldjur på finpizza, men absolut inte på fulpizza. Feferoni eller chilifrukt på fulpizza! Eller oliver.
 
 
Min go-to-fryspizza:
Vanligtvis en Dr Oetker Ristorante Mozzarella. Men nu... Det har hänt något med fryspizzor som gör att alla smakar salt och halsbränna... yum 😰

Hemgjord pizza fordrar:
God tomatsås, mozzarellaost, oliver och gärna någon smakigare ost som ädelost, brieost eller Västerbottensost. Helst tar jag mammas pyttesmå pizzor som hon grillar på sten i sommarstugan.
 
 
Foodorapizzor:
Jag har flyttat till utkanten så det är väldigt få pizzerior som kör till mig nuförtiden. När det begav sig tog jag Pizzeria Milano och deras Cacciatore eller Ali Babas Calzone.
 
Berätta om era pizzor: är ni för eller mot frukt på pizza? Gillar ni fulpizza eller finpizza bäst? Vad lägger ni på era hemlagade pizzor? Det här med pommes/sås på pizza... är det verkligen okej?
|
#1 - Linnéa:

Åh, jösses vad det vattnas i munnen 🌸❤️

Svar: Vad glad jag blir <3
ajlimuller.se

#2 - Netti Starby:

Vad roligt att pizzan fick tillslut ditt namn och jag älskar alla möjliga pizzor utan frukt på. Kramis <3

Svar: Vad kul att du svarade på frågan om frukt på pizza! Jag är också "emot" frukt på pizza ;)
ajlimuller.se

#3 - Enna:

Oh vad gott! Mina favorit toppnings på pizzan är champinjoner och räkor :) På hemmagjord ska det gärna vara pesto, zucchini och sparris :)

Svar: Zucchini är en favvo på pizza för mig också faktiskt :D Sparris har jag aldrig testat på pizza och pesto är inte någon favvo för min del :)
ajlimuller.se

#4 - T':

Men vilket härligt inlägg! Jag gillar inte pizza så mycket, men älskar kebab. Har en speciell pizzeria i stan som dock får mig att älska pizza, haha. Älskar deras kebabpizza och deras pizza med skinka, ananas och champinjoner. Så gott!
Förutom det gillar jag inga pizzor direkt. Kan slinka ner någon, men ingen jag blir så där sugen på.

Svar: Jag älskar också kebab. Det stod Kebabrulle på min studentmössa istället för mitt namn ;D Men jag gillar pizza också, alltså MYCKET.
ajlimuller.se

#5 - lisebrevik:

Å, nam! Det så godt ut :D

#6 - lisebrevik:

Å, nam! Det så godt ut :D

#7 - lisebrevik:

Å, nam! Det så godt ut :D

#8 - lisebrevik:

Å, nam! Det så godt ut :D

#9 - lisebrevik:

Å, nam! Det så godt ut :D

Svar: vad kul att höra :) Pizza är min bästa mat!
ajlimuller.se

#10 - Bea:

Jag gillar frukt på pizzan, men min favoritpizza har oumph!, beasås, champinjoner och feferoni. 😍

Svar: Det låter jättegott (utom att jag föredrar såsfri pizza) med en oumph! och feferonikombo 🤩 jag gillar feferoni väldigt mycket!
ajlimuller.se

Kommentera här