Rigatoni bolognese

Här kommer ett gott recept på köttfärssås, men eftersom jag gör det på en höft vet jag inte om receptet riktigt stämmer. Jag snackar och smakar och lägger till och förändrar och lägger till. Men ungefär såhär går det till när jag kokar köttfärssås.
 
 
Du behöver:
1 stor gul lök
1 stor morot
3 stjälkar selleri
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
400 gram högrevsfärs
2,5 dl rött vin
1 burk hela skalade tomater (mutti pelati)
1 dl ketchup (heinz)
Köttfond (ca 1 msk)
Kalvfond (ca 2,5 msk)
Oregano (ca 2 tsk)
Basilika (ca 1 tsk)
Salt och peppar
Olivolja
Grana padano

Gör såhär: Finhacka gul lök, motor och selleri. Fräs i rapsolja och smör, glansigt men utan att ta färg (sofritto). Tillsätt finhackade vitlöksklyftor och låt allt dofta till sig ordentligt.
 
 
Fräs tomatpurén i lökblandningen medan du bryner färsen i en stekpanna bredvid. Häll i, rör om och häll på rött vin. Låt koka ett tag för att få bort alkoholen, man känner på doften när det är klart men jag gissar... 5 minuter. Klipp sönder tomaterna i burken och häll över med ketchup, fonder, dubbelt så mycket oregano som basilika och rör om ordentligt. Sätt på lock och låt puttra tills det är dags för mat. Smaka av med salt och peppar. 
 
 
Koka rigatoni och rör ihop med din bolognese. Toppa med god olivolja, grana padano och svartpeppar.
 
 
|
#1 - LInnéa:

Men mmm, kanske något att laga i helgen ⭐️

Svar: Det tycker jag, det har väldigt gott 🙏💛
ajlimuller.se

#2 - Netti Starby:

Men oj vilket spännande recept och den måste jag testa på. Kramis <3

Svar: Tack 😙
ajlimuller.se

#3 - Pauline:

mums! älskar den sortens pasta :D

Svar: Jag med, men gillar den bäst överkokt 😅🤷‍♀️
ajlimuller.se

#4 - petra:

Men du detta såg riktigt gott ut , måste se om jag klarar av att göra, tusen tack för recept , kram

Svar: Alla klarar det, det är ett superenkelt recept!!! 🙏
ajlimuller.se

#5 - Carro :

Men mums vad gott! Måste testas! 🥰

Svar: Det är ju en ganska vanlig köttfärssås, men jag kan rekommendera den i alla fall! 😊
ajlimuller.se

#6 - Marie:

Ohh mamma mia så gott det såg ut =D

Svar: Ja det var smarrigt 😀
ajlimuller.se

#7 - johanna:

Åh, det måste jag verkligen prova <3

Svar: Gör det 😀
ajlimuller.se

#8 - ullie:

så bra med mattips inne hos dej
mina blev mammaköttbullar som min Tim säger
i gräddsås och inget potatismos då potatisen va slut det kollar man ju sällan innan =) ))

Svar: Vad trevligt :)
ajlimuller.se

#9 - Alice:

Wow, det låter ju sååå gott, mumsigt! <3
Sv: De mår jättebra, vad kul att du frågar! Vår äldsta fågelunge fyllde ett år nu i maj, och den yngsta är snart ett halvår. ^^ Hennes sår som vi var till veterinären med har läkt nu vilket är jätteskönt! Mamman och pappan mår också prima, de är väldigt pigga och lekfulla allihop, speciellt ungarna, haha. ^^

Svar: Åååh jag vill gulla med dem 😌🥰
ajlimuller.se

#10 - lisa:

Vad gott det där ser ut. Måste testas, fast med vegofärs :) Tack för receptet :)
Ha en fin fredag kram

Svar: Gör det 😄 eller helt utan vegofärs måste ju vara gott, kokta belugalinser eller röda linser kanske?
ajlimuller.se

#11 - T':

Lät riktigt gott! Kan man kanske byta ut färsen lot vego och byta ut fonderna till något?

Svar: Schalottenfond är jättegott i köttfärssås, det måste ju vara vegetariskt? Angående vegofärs så vet jag inte om det finns något sätt att göra det gott... kanske steka riktigt hårt i smör och soja, och hälla det i såsen alldeles på slutet? Men detta förslag kommer ju från mig som inte hittills lyckats göra en enda rätt med vegofärs som jag tycker varit god.
ajlimuller.se

#12 - Linnéa:

Ja men det har verkligen varit magiskt väder här idag ☀️

Svar: Oooja!!!
ajlimuller.se

Kommentera här