Tänker • Gör

en fin trettondedag jul

Jag vet inte varför Trettondagen är röd. Jag har för mig att det har något med de tre vise männen som följde stjärnan till Jesu födelseplats att göra, men jag är väldigt osäker. Oavsett har vi idag fått vakna till en riktigt fin Trettondag, vädermässigt. Äntligen är himlen fri från moln och dagen har orkat sig just över de övriga husen i området och spridit solkatter rakt in genom våra vardagsrumsfönster.

Tyvärr är det inte bara gott idag: motorvärmaren small och därmed också kupévärmaren som skulle smälta fram vår lilla bil som var i sin helhet inkapslad i ett tunt men ogenomträngligt lager is efter gårdagens regn. Dagens motion har därför varit att i större och större frustration skrapa fram det förbannade fordonet och begära offert från verkstaden. Suck.

Förutom bilen har det här året verkligen börjat som jag förutsatt att det skulle: som det bästa året i livet. Jag är fullt medveten om att det inte ens gått en vecka än, men det har varit en så king vecka. Jag har ätit gott, druckit gott, sovit gott. Jag har träffat folk, varit ifred, varit liten sked. Nä, men. Snälla!

14 reaktioner till “en fin trettondedag jul”

 1. Så himla fina bilder! Ser så härligt ut!
  Riktigt tråkigt och frustrerande med bilen. Kan tänka mig att tålamodet försvann. Jag hade blivit galen. Tur att jag inte har nån bil, haha

  Gilla

 2. Vad tråkigt med bilen och hos mig sken solen också idag. Härligt att du känner så positivt inför nya året. Kramis

  Gilla

 3. Härligt att starten på nya året varit bra, förutom den förbenade motorvärmaren/kupévärmaren då. Hoppas inte det kommer bli allt för dyrt att laga, för man vill ju inte vara utan..
  Härliga soliga och fina bilder.
  Ha en fin helg

  Gilla

  1. Det känns verkligen som ren och skär rövsvett alltså, för januari är fattig nog som det är… och dessutom vettefan vad jag ska göra när hon är inne på lagning för jag har så himla långt till jobbet! Aja, humöret i övrigt är alltså bra, hehehe!

   Gilla

 4. Ajaj, strejkande värmare är ingen höjdare, speciellt inte om det är pansaris på bilen. Bra motion fick du i alla fall.
  Vackra vinterbilder höjer temperaturen lite!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s