Ätbart

goda middagar, men inte så ”fina”

Mat är så himla bra. Jag har alltid varit farlig på mat och var (är fortfarande!) en sån’ unge som gillade allting redan från början. Jag minns att jag var en liten unge när jag fick sörpla kronan av pappas öl, doppa pepparkakorna i mammas starka kaffe, äta upp syrrans oliver och fick riktig mat till lunch medan min syrra och min mamma nöjde sig med en tallrik yoghurt. Det enda jag bestämt hävdade att jag inte gillade var köttfärspiroger och lasagne, men det var inte ens sant, för så fort jag började så blev det alltid två portioner.

Därför äter jag mycket mat. För att det är för gott för att låta bli. Således tillbjuds här ett inlägg med mat som jag har ätit sedan sist, bara upphävd på tallriken, som fortfarande står på diskbänken… för att det är bäst ljus där. Vi kikar:

Här ovanför har jag rostat potatis, morötter, purjolök och zucchini och serverat med nötfärsbiffar som jag gjorde ett hål i och fyllde med fetaost. Såserna är Coops chilihummus och vanlig matyoghurt. Mums!

Tortillabröd kan man ju som bekant fylla med allt möjligt och den här gången gjorde vi en klassiker: skivad ryggbiff med olika goda grönsaker. Mycket lime också, som sig bör.

En lat dag när Erik var på bågskytte lagade jag bulgur med oliver, tomater, fetaost och en massa citron som jag åt tillsammans med buffalovingar.

Köttfärslimpa, som blev supergod och krämig även om det inte syns på bilden. Serverat med gräddsås, äkta kanadensiskt pulvermos (ha!) och gurka med citron, salt och peppar. Och en skiva chili, men det är bara för att Erik tog alla andra… sydamerikan, ni vet.

Slutligen har vi resterna från dagen innan: ett olivoljerostat bröd med dijonkräm, gurka, uppstekt köttfärslimpa och ett stekt ägg.

Framöver hoppas jag att det blir en viss skillnad i mitt ätande. Inte på grund av att jag är matglad, utan snarare kanske hylla matglädjen mer: kanske nytt porslin eller möblera om? Och ni ser: inte en enda vegetarisk rätt! Skämmes. Jag har ett inlägg på G med alla roliga funderingar, en uppföljare på mina uppdrag från november.

20 reaktioner till “goda middagar, men inte så ”fina””

  1. Härlig variation på maten :). Vilka mysiga minnen från ungdomen. Jag var lite mer kräsen men har rättat upp det lite mer nu som vuxen. Nu vågar jag prova mycket mer.
    Ha det så bra

    Gilla

  2. Jag älskar också mat. Jag sökte in på livsmedelstekniska efter nian, men kom in på andrahandsvalet som var handels och kontor. Det ser så gott ut det du gjort.

    Gilla

    1. Mat är härligt! Jag gick estetiska programmet med inriktning bild och form. Men det var inget bra val egentligen, hehe. Jag borde ha gått estetiska programmet med inriktning film i stället 🙂

      Gilla

  3. Åh jag älskar också mat! jag väljer hellre att laga en god middag än att äta godis, eller efterrätter. När covid slog till och alla resor blev inställda så satte vi igång att mat-resa istället, hittade recept ifrån andra länder och skapade vackra middagar. Superkul!

    Gilla

    1. HÅLLER MEEEED! Vi lagar nog alltid mat från olika länder, men det gör väl alla som faktiskt LAGAR mat ;D Ska bli väldigt roligt att sno er idé om att med flit ”besöka” nya matkulturer!

      Gilla

    1. Ja men gör det bara om du vill 😀 Jag gillar köttfärstacos MEST, men tycker det är kul att blanda upp ibland. Jag har testat fish tacos med, det var inte något vidare ska jag säga…

      Gilla

  4. Mums mums mums! Köttfärslimpa blev jag verkligen sugen på nu 😀
    Drinken i mitt inlägg är en klassisk cosmopolitan, en av mina favoritdrinkar 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s