Tänker • Gör

youth is not wasted on the young

… men inte tillvaratog jag den ordentligt.

I natt drömde jag en så underbar dröm: jag gick i skolan. Jag gick i typ högstadiet och hade lektioner och var elev. Det var så kul. Jag fick lära mig en massa saker, helt gratis! ”På arbetstid”. Jag njöt av varje sekund!

I drömmen alltså.

I verkliga livet var jag en ganska tjorvig elev som inte gillade skolan alls. Jag var lite dramatisk och kände att lärarna missförstod eller att det var tråkigt, onödigt och… nä, alltså jag minns typ inte varför jag hatade skolan, men jag minns att jag hatade skolan. Det enda roliga var att den var full av killar och jag älskade killar. Still do, fast på ett lite mer mono-sätt p.g.a. gift med Erik ♡

Idag jobbar jag hemifrån (jag ska på en konferensliknande historia om studie- och yrkesvägledning + prao i pandemitider men det är via Teams) så jag ska precis käka frukost. Så njutfullt att kunna göra så på en helt vanlig tisdag.

Efter konferensen är detta en reset-day kan jag tala om. Jag ska på KBT-behandling, tvätta, kaaaanske åka skidor om ryggen klarar det, skrubba huset rent, skrubba mig själv ren… imorgon ska jag tillbaka till jobbet a new man.

10 februari stänger gymnasievalet. Jag längtar jättemycket.

20 reaktioner till “youth is not wasted on the young”

 1. Fullt upp, och spännande det där med drömmar! Sv: Men ja, herregud, vi har verkligen läst varandras bloggar jättelänge?? Så glad jag blir av dina fina ord, tycker om dig och din blogg mer och mer också, hihi! Många kramar! ❤

  Gilla

 2. Mmm, smarrig frukost!! 🙂 Jag tyckte åren på högstadiet i skolan var jätteroliga, men gymnasiet var verkligen ingen hit, tyckte som dig att det berodde på lärarna 😛

  Gilla

  1. Gymnasiet var värst för mig, haha, usch vad det var en kamp att klara det. Tack och lov blev jag förtjust i skolan precis till slutet så trean på gymnasiet hade jag det ganska trevligt igen.

   Gilla

 3. Jag hade lite liknande inställning till skolan. Jag minns en hel del saker och händelser jag skrattade åt med mina kompisar, och vilka killar jag tyckte var snygga. Men jag minns ingenting om ekvationer eller ur böckerna som svenskaläraren tvingade oss att läsa.

  Gilla

  1. Jag vet att jag läste en bok som hette Tenderness och att den handlade om en pojke som torterade djur. Usch. Men annars är det mer de roliga grejer jag pysslade med, de jag tittade på under rasterna, den goda maten (japp!) etc.

   Gilla

 4. Ja du, ibland undrar man ju varför man är så motsträvig som tonåring. Jag var också en sådan elev, som gärna såg till att ha mer frånvaro än närvaro och som var allmänt besvärlig (tror jag). Men jag tror också för att det var under tvång man var där. Man hade annat roligt att tänka på än att spendera tid i ett klassrum en hel dag haha..
  Härligt med konferens. Hoppas att det gick bra!

  Gilla

  1. Absolut, tror också det. Kanske därför det känns så lockande NU när man inte är tvingad längre. Tänk att få sysselsätta sig med att bli mer allmänbildad, att bli lärd saker, att testa massa olika saker och ha gratis varm lunch och massa kompisar… haha, jag är avundsjuk!

   Gilla

 5. Jag är så glad att skoltiderna är förbi, ursch vad skoltrött jag var efter enorma krav, stress och utmattning redan på högstadiet (kraven var endast från mig själv, duktig flicka), men visst hade man det bra med allt man fick lära sig gratis, inför livet efteråt. 🙂 Och det jag lärde mig av det jag gick igenom då, är nog mitt viktigaste verktyg och har satt ribban för att ALLTID prioritera välmående framför resten. ❤

  Gilla

 6. Hahah åh högstadiedrömmar. ❤
  Jag drömmer rätt ofta om högstadiet av någon anledning. Men mest om alla busstreck jag och min bästis gjorde, typ knacka på alla dörrar i en korridor och sen springa som en tok därifrån.
  Good ol' times..

  Gilla

 7. Jag hade rätt kul på högstadiet på det stora hela, fast det är ju som en ”lustig” period i livet eller vad man ska säga. Jag vill inte göra om just högstadiet. Det var däremot 80-tal, bara att titta på skolfotona är kul.
  Gymnasievalet hade ju kunnat gå bättre för mina program, men som helhet ser det himla bra ut.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s