Mat • Dryck

några av de senare middagarna

Alla gillar inte matinlägg. Den här bloggen har jag re-claimat som som en livsstilsblogg med stort fokus på min dagliga strävan och inre hälsoresa. Renodlade matbloggar finns det så många redan, mycket begåvade dessutom. Men jag vet minst en och troligen två som gillar mina inlägg med vanlig, hederlig, god och enkel mat! Alltså kommer det ett inlägg med mat. Det lagas, det äts – det bloggas!

Salami- och briepaj

Det här ser inte mycket ut för världen för plåten jag gräddade pajen på slog, så den gräddades snett. Den blev däremot god: jag fyllde en färdig pajdeg med brieost, guldsalami, soltorkade tomater och äggstanning. Sista kanske 10 minuterna i ugnen toppade jag med pinjenötter. Salladen är, skojar icket, en påse blandade blad och en avokado som jag dressat med pressad citron, olivolja, salt och peppar. That’s it!

Potatissallad med röda linser

Kokt kall potatis, kokta kalla linser, hackad rosélök och chili, dressade med olivolja, citron, dijon, brun farin, balsamvinäger, salt och peppar låg och drog sig i kylen ett tag. Jag serverade detta med en påse blandad sallad och smulad fetaost på ett gigantiskt fat som jag fick av min mamma i alla hjärtans dags-present.

Grön thaisoppa med nudlar

Färdigmat, nästan! Lägg kokta nudlar i botten av soppskålen. Fräs morötter, purjolök och minimajs i en kastrull. När de ”ser bra ut” häller man sedan på en förpackning grön thaisoppa (sådan från Kelda). Hetta upp hela skiten, pressa över lime och servera över nudlarna. På med sesamfrön för lite knastrighet, mer färsk lime och salt och sedan klart!

Grilled cheese med dijon och skinka

Bred dijonsenap på vetelevain. På med prästost efter behag, en skiva cheddar och riv sönder önskad mängd riven rökt skinka. Sedan steker man allting mjukt och varmt på medellåg – medel stekpanna och serverar med en massa god sallad.

Hoppas att ni får en riktigt fin helg allihopa! Ät något gott, må gott och så vidare!

27 reaktioner till “några av de senare middagarna”

 1. åhh men du är så himla duktig på mat o ser så mummsigt ut .
  ja usch fy va hemskt för alla som är där alla ”civila” som inget har med de där pamparna att göra. vilken jäkla pajas han är suck

  Gilla

 2. Åh så mycket gott. Potatissalladen ska jag definitivt testa att göra. Thaisoppan kommer jag också testa. Den lät verkligen god och är ju vegetarisk också 🙂 ha en fin lördag kram

  Gilla

  1. Ja, jag och Erik har beslutat att försöka äta vegetariskt under veckorna 🙂 Vi har inte ”börjat” än eftersom vi inte vill slänga mat, så vi äter nog ur kyl och frys och sådär, men i alla fall att ha det som ambition.

   Gilla

 3. Som sagt, jag kommer på middag någon dag😊. Pajen såg magisk ut och allt med nudlar gillas 👍.
  Här ska det göras potatisrosor till middag. Exakt vad vi ska äta till vet jag inte.
  Imorgon blir det ”foodprep” inför veckan.

  Gilla

  1. Absolut inget fel på pasta, men jag är personligen inte så duktig på att laga pasta… jag fattar ju att det är för att jag övar för sällan, men samtidigt gillar jag potatis bättre ändå, sååååå XD

   Gilla

 4. Alla rätter ser så fräscht goda ut. Jag har inspirerats av dina matbilder och recept flera gånger :). Trist att du ännu inte känner smaker som förr efter coronan. För mig börjar det återvända men än har det inte återställts till 100 procent. Håller tummarna att det kommer göra det till slut. Både för dig och för mig. Ha det så bra ❤

  Gilla

  1. Tack, så himla snällt 😀 Men ja, verkligen trist med smakbesvären, men jag är tacksam att så pass mycket är återställt. Det är trist att saker som lime och kokosmjölk smakar dåligt nu, men det är inte hela världen 🙂

   Gilla

 5. Såklart jag uppskattar dina matinlägg! En sådan där tetra thaisoppa har jag också i kylen. Brukar lägga i kokta nudlar och äta med keso bara. Ibland avocado om jag har det hemma. Men din såg ju godare ut!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s