Hälsa • Ohälsa

en insats för mitt hjärta

Jag gjorde en underbar insats för min hälsa igår. Jag gav mig något viktigare än cardio och grönsaker och läkemedel. Innan tänkte jag inte så mycket på vad det faktiskt var för insats jag gjorde, men under tiden blev det tydligt på flera sätt. Jag bokade en spamassage.

Man kan kalla min ohälsa för många olika saker. Kontrollbehov. Ångestsyndrom. Tänk-om. Katastroftankar. Att gå på massage har i många år varit en omöjlighet för mig, för att jag känt sådan stark fruktan att må dåligt eller få panik och behöva gå därifrån mitt under behandlingen. Men just därför ska jag öva och jag gjorde så klokt i att börja exponeringen med något som ju är så underbart som massage.

Innan massagen satt jag vid brasan och drack en kopp grönt te och laddade. Ångesten viskade åt mig ”du har nog lite ont i magen” och ”den här hjärtklappningen kommer säkert bli en panikattack”. Och jag viskade tillbaka ”det struntar jag i” fast det egentligen inte var riktigt sant.

Aaaaaahhhhhh! Nu när jag sitter här och minns tillbaka till spamassagen får jag nästan rysningar. Det var en sådan underbar upplevelse. Hon använde oljor från Kerstin Florian, spelade mjuk musik och talade med mjuk röst medan hon knådade och strök min rygg och nacke. Två gånger fick jag känslan att vilja fly (kontrollbehovet som sagt, den orimliga fruktan) och båda gångerna utmanade jag mig att stanna kvar utan pardon. Tack och lov för det, för mellan de två korta ångestattackerna var det så underbart.

Jag gillar vanlig klassisk massage också, då man suckar för att det är så skönt när de bankar ut allt man har råkat knyta ihop. Den här massagen triggade istället en emotionell reaktion. En gång när hon drog med händerna från skallbasen och nacken längs hela ryggen ner mot korsryggen… så började det rinna tysta tårar. Massagen jobbade med något inuti. Alla borde boka en… alla förtjänar det ♡

14 reaktioner till “en insats för mitt hjärta”

  1. TACK! Jag tycker att du ska gå på massage, det var sååååå underbart. Jag tror att jag aldrig heller har varit på massage tidigare? Bara tvingat min man eller min syster att ge mig, hehe.

   Gilla

 1. Vad grym du är som utmanar dig själv. Riktigt inspirerande. Jag hoppas och tror att massagen med tiden kan bli helt fri från ångest och endast en avslappnande upplevelse.

  Gilla

 2. Heja dig! Det gick ju bra och det lät ju som en magisk massage. Jag tycker du är duktig på att prioritera dig själv och göra bra saker för din hälsa. Nästa gång går det säkert ännu bättre🥰.

  Gilla

  1. TAACK!! Jag VILL ju njuta, normala människor gillar ju att njuta och jag gör verkligen mer och mer och mer för att kunna göra det normalt igen. Nästa gång ännu bättre!

   Gilla

 3. oj men det va en positiv känsla. har inte vågat ha så mycket med min fibro en del säger det blir så mycket värre så har inte vågat

  Gilla

  1. TACK! Och tänk vad härligt om jag frisknar till ordentligt från ångesten, att kunna göra njutgrejer och bara NJUTA av dem!! Som jag kämpar för det 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s