Mat • Dryck

lite mat, lite prat, lite misslyckande och lite lyckmissande

Först: tortillapizza!

När Erik var borta blev jag sugen på pizzasallad, vilket föranledde hela måltiden. Det var första gången jag använde min mandolin och salladen blev verkligen, verkligen god. Den enda ”pizza” som blev lyckad var däremot den med kronärtskocka, purjolök, Västerbottensost och créme fraîche. Mozzarellan hade vattnat sig i ugnen och allt var dränkt i ostigt saltvatten. Usch, så less jag var den dagen.

Men en dag lagade jag pasta”sallad”:

Aja, bilderna är inte så kul. Men jag var i alla fall inte less överhuvudtaget. Det är pasta, grillmixsallad (frisé, rosé och mâche), nektarin och fetaost. Mer än så behövs egentligen inte, men jag har passat på att dressa alltihopa med dijonsenap, balsamvinäger, honung, salt, peppar och goda olivoljor. Allt med dijonsenap är gott… jag måste komma ihåg att köpa ny burk!

”Bloggkorven” är ett konstigt fenomen, varför har flera av dem börjat äta korv? Men det är tydligt att influencers faktiskt influerar (usch, vilket fult ord, jag menar påverkar och inspirerar), för jag lagade korv en dag:

Det är korv som jag stekt halverade för att jag vill att de ska bli riktigt heta och knapriga (korv kan vara så ”korvigt” annars tycker jag…), serverat med potatismos med mycket smör, skagenröra med mycket räkor och rostad lök. Tjoff ner i ett tunnbröd, på med Heinz och sedan good-to-go.

En dag blev det kräftsoppa med små smördegspajer:

Jag utgick lite från Antonijas recept efter att ha sett det i Halv åtta hos en YouTuber, men tillsatte potatis i små bitar och en gullök, en hel del vitt vin och mycket, mycket mer salt och buljong. För innan var den ganska trist. Erik hade varit på blodgivning och var lite matt efter det, men perfekt att fylla på med massa soppa, vatten och salt då.

Idag har jag gjort så mycket grejs att jag bjöd mig själv på drickyoghurt och mackor till middag. Ja, och mer sånt’ lär det bli i sommar. Jag längtar tills det är så varmt! Inte för att jag längtar efter att inte ha middagsaptiten, men för att det är ett mycket bättre skäl att äta yoghurt för att man har strålande sommar än för att man saknar ork, hehe!

8 reaktioner till “lite mat, lite prat, lite misslyckande och lite lyckmissande”

 1. Åh pizzasallad har jag länge varit sugen på och ska snart också göra en hemgjord. Vad gott allt ser ut och nu blev jag hungrig. Kramis ❤

  Gilla

 2. Pastasalladen och korven lät gott! Äter inte kött och har så svårt att hitta en vegokorv jag gillar. Saknar att äta kokt korv med mos! Och grilla korv. Och korvstråganoff. Och typ allt annat med korv, haha

  Gilla

  1. jag ska nog också sluta äta kött faktiskt. Eller i alla fall ska jag sluta okynnesäta kött. Mycket har jag dragit ner redan, och jag tycker ändå inte särskilt mycket om det… aaaa, ska tänka på saken, haha.

   Gilla

 3. Jag har inte lagat mat på över en vecka. Så är det när man är ute och flänger. Men idag så lutar det nog åt att ta fram grillen. Det är grillväder. Fast sallad lät också gott.

  Gilla

  1. jag ska inte laga mat idag. Dag ett med mens och jag har både ont och är eländigt olycklig XD Sån kontrast mot gårdagen och morgonen, haha, jag var såååå glaaaad!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s