Tänker • Gör

hur bloggar man?

Skrivande är mitt stora intresse, brukar jag hävda. Det är nog sant. Mitt största och äldsta intresse. Just nu är bloggar och bloggande i synnerhet intressant! Jag vill läsa alla jag följer. Jag vill kommentera hos alla för att jag blir så ivrig och dras med i vad de berättar. Jag vill hitta nya. Jag vill själv producera inlägg, i plural. Ibland viktiga, ibland bara berätta om min dag eller mina tankar. Jag vill visa bilder från mitt lilla liv. Jag vill förmedla, men också bjuda in och lära känna er. Jag har inget emot att vara privat, jag vill skriva om allting just nu!

Hur gillar ni att läsa bloggar? Många inlägg i varierad seriositet? Flera inlägg per dag om ni får? Färre, men ”ordentliga” inlägg? Ett inlägg per dag? Mycket bilder + lite text eller mycket text + lite bilder eller mycket text + mycket bilder? Vackra bilder med bearbetning eller mobilbilder lika bra? Tydligt nischat? Personligt och privat? Listor och lättlästa format?

Jag tror att jag har en ”blogg-identitetskris”. Jag skulle så gärna vilja att den är vacker, viktig och välgjord, samtidigt som jag vissa dagar (t.ex. idag och igår) bara vill berätta att jag har käkat räksallad och bakat frallor. Och då är ju frågan, hur kul är det? För vem?

Personligen vill jag inte att det här ska vara en bilddagbok. Min nisch har råkat bli personlig utveckling och psykisk ohälsa, yes? Kampen mot ångesten och fobierna? Om någon nisch alls… i mångt och mycket är min blogg i dagboksformat snarare än redaktionell. Det skulle vara så roligt, en dröm, att vara social media influencer, på en blogg. En dröm. A dream.

Dream a little dream of me.

17 reaktioner till “hur bloggar man?”

 1. Härlig dröm och du skulle definitivt kunna nå dit.
  Jag gillar blandningen,vardag, långa/korta inlägg, mat, seriösa och oseriösa inlägg. (fast det vet du ju redan och jag är kanske inte rätt målgrupp😂)
  Jag gillar också att skriva och skulle vilja skriva andra inlägg än bara vardag, men jag har inte riktigt tiden till det nu. Får bli sen. Mina få läsare får stå ut.

  Gilla

 2. Jag tycker alltid det är svårt att veta vad man ska blogga om. I början va min bara om hudvård, men sen la jag till serier och lite vardag och tankar.

  Jag gillar att läsa bloggar som är lite varierande, men som ändå är skrivna för att ha något att berätta och inte liknande ”hej, idag har jag solat. Hörs sen!” Om du förstår hur jag menar, haha.

  Jag gillar din blogg. Tycker du har ett härligt sätt att skriva på. 😊

  Gilla

  1. Gud, så snäll du är, tusen tack!!! Jag gillar din blogg med och jag gillar dig som bloggkommenterande också, för du är alltid väldigt väldigt trevlig ❤

   Gilla

 3. Gillar verkligen din blogg som den är, har alltid gjort. Även om den har bytt skepnad många gånger sen jag hittade den så är den ju alltid du liksom? Tycker om det. 🙂 Jag börjar bli lite sugen på att blogga igen oxå, har ju haft ”paus” i typ 1,5 år… Vi får se vad tiden räcker till framöver. 😉

  Gilla

  1. Jag längtar tills du kommer tillbaka, om du kan och vill! Jäääättemycket. Jag längtar efter dig med, måste flytta till Motala och få kramas med dig lite :’)

   Gilla

  1. Jag ääääälskar också, inget ställe på www är lika nice att hänga på som hos bloggare!? Kanske jag skulle trivas på typ familjeliv också, men de verkar så arga XD

   Gilla

 4. Jag gillar dina inlägg om allt möjligt typ vad du gör om dagarna och mycket bilder. liksom spännande att kolla in om du lagt upp något nytt och rofyllt att läsa.

  Gilla

 5. Jag har en liten dröm om att influera lite mer med min blogg. Varje gång jag har över femtio unika blir jag dock väldigt glad. För jag har en gräns för mig själv att iallafall ha 50 unika varje dag. Drömmer om att kunna sätta gränsen vid 100…. Tycker inte att det hjälper att synas varken på FB eller hos andra bloggar. Fast å andra sidan skulle jag väl ha ännu färre läsare om jag inte syntes…. Klickade precis i följknappen iallafall här hos dig. 🙂 Jag gillar inte för täta uppdateringar, vill hinna läsa och jag vill inte ha för många bilder heller. Underbara Clara har dock hittat den där perfekta balansen med långa inlägg med massor med bilder…. Men hon är verkligen bloggdrottning nummer 1.

  Gilla

  1. Jag när samma dröm som du 🙂 Fast jag är inte så bra på att ”synas” och liksom jobba för det. Men eftersom jag tycker att det är så roligt och dessutom tycker att jag oftast sköter mig ganska bra (du vet, jag prackar inte på folk grejs bara för att och jag är inte en dålig förebild) så drömmer jag om det ÄNDÅÅÅÅÅ!!! Underbara Clara är verkligen en ljuvlig bloggare. Så otroligt duktig och inbjudande och ändå välskriven, ”välfotad” och viktiga ämnen ibland! Hon är så gullig.

   Gilla

 6. Den här frågan är lika svår som ”vilken är din favoriträtt”… Jag vet många som ”kräver” bloggar med tema. Stickning. Drejning. Bokrecensioner. Filosofiska tankar. Politik. Mitt liv ser inte ut på så sätt att jag kan driva fram ett sådant underlag. Mitt liv är spretigt och jag gillar själv att göra många olika grejer. Kanske är det därför jag också läser bloggar med väldigt varierande karaktär. Det är definitivt därför mina egna inlägg skiftar innehåll, jag skriver det mitt hjärta är fullt utav.

  När det gäller din blogg gillar jag ju den för att den bjuder på ett smörgåsbord av känslor och intryck. Jag gillar dagboksform, dina läckra och inspirerande matbilder, dina djupa tankar och dina reflektioner runt hälsa i allmänhet och din egen i synnerhet. Fortsätt drömma och jobba mot dina mål! Du är på god väg.

  Gilla

  1. Alltså jag håller verkligen med om att livet inte ser ut så för mig. Hade jag arbetat som influencer hade jag kanske ”sett till” att skapa inlägg om just den nisch jag råkade välja, för att det hade varit mitt jobb, men nu när det är mitt intresse så har ganska hela livet fått vara med.

   Jag gillar din blogg för variationen med, och för att du är rolig och så himla himla himla liksom grundtrevlig!? Och jag gillar trevliga människor!!

   Gilla

 7. Jag vill läsa väldigt blandat, både långa och djupa inlägg i en kombination med korta och lättsamma. Jag tänker att på så sätt så kan man enklare lära känna den som skriver, för ingen av oss är enkla och glada hela tiden, eller djupa och invecklade.

  Gilla

  1. Jag gillar din blogg, även om jag personligen inte är en resare. Jag tror att det är för att du är just så: lättsam och djup lite om och om, det känns som att man känner dig nu! Och jag gillar dina stories på instagram 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s