Mat • Dryck

saker jag ätit till middag

Det här med mat är ju också ett intresse för mig. Jag tillbringar mycket tid att tänka ut saker jag vill äta, lägga saker i korgen och testa. Gärna sak det finnas mycket att toppa med, som goda oljor, vinäger, fröer, bröd, parmesanost eller örter. Örter alltså… finns det något godare! Jag är just nu inne i en period av att vilja äta aromatiska livsmedel. Kanske är det sommarkänslan som är inne och bestämmer.

Rödbet- och chèvresallad med rosépeppar och jordgubbar

Den här salladen kom till genom att jordgubbarna doftade så gott på affären. Vissa jordgubbar gör det. Och vad passar med jordgubbar? Jo, rosépeppar, ruccola och balsamico. Fläskkarrén köpte jag färdigskivad i delikatessen.

Sallad med varmrökt lax och inlagd rödlök

Detta var en måndag. Varannan måndag (minst) är Erik borta och äter på stan inför sin bågskytteträning. Det är då jag får passa på att käka rökt lax, eftersom jag är ett fan och Erik inte är ett.

Tacos med pico de gallo, guacamole och inlagd rödlök

En dag var Erik sugen på koriander. Inget annat, bara koriander. Pico de gallon innehöll tomater, silverlök, lime, jalapeño, olivolja, salt, peppar och massor av koriander. Guacamolen innehöll avokado, silverlök, lime, chili, olivolja, salt, peppar och massor av koriander. Övrig topping: ost (överflödigt), lätt créme fraîche, picklad lök och koriander.

Pasta med räkor, chili och saffran

När jag tänker på den här maträtten blir jag glad. Jag trollade ihop den under de 8 minuter som linguinen kokade och alltså… det var… slurp. Så-å-å-å gott.

Idag är det lördag, men känns som söndag, och jag orkar egentligen inte laga något. Jag mår inget vidare, men är inte sjuk utan snarare kanske pollenseg? Trots att jag inte är allergisk mot pollen, alltså. Jag undrar vad som får stå på köksbordet en sådan dag? Något som har gått ett par minuter i airfryer kanske! Lättjans mat!

7 reaktioner till “saker jag ätit till middag”

  1. Herregud vad gott allt ser ut och du lyckas alltid få allt att se så gott ut. Jag ska själv äta köttbullar med spaghetti och ketchup idag haha. Kramis ❤

    Gilla

    1. Jag älskar köttbullar med spagetti och ketchup! Jag gillar också krögarpytt och fiskpanetter och pulvermos och allt möjligt. Men det är roligare att fota när jag har lagat själv XD

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s