Tänker • Gör

vem är du på internet

Jag har jättemånga ”störs-av-detta-inlägg” i mina utkast. Det är verkligen så otroligt ofint, är det inte? Det är grejer jag retar mig på, unpopular opinions-inlägg, ute-listan och jag vet inte vad. Undra vad det är som gör att pessimisten (nå, surtanten ärligt talat…) vaknar då och då? Kanske de där underbara hormonerna. Nåja, där i utkasten gör de då ingen skada.

På bloggen är jag ärlig och glåmig. På instagram är jag gladare och vackrare. Det gör inget, tycker jag. Vad som däremot gör något är om dessa sura, dömande, bråkiga inläggen börjar sippra fram. Att skriva en gladare och vackrare karaktär är okej, men att skriva fram en cynisk, bitter och otrevlig person är inget jag ställer mig bakom. ”Tycker egentligen att det störigaste är att ventilera sina stör på www? Blir så dålig stämning?” – Gabriella Skog. Och ja. Ja. Det är samma i livet tycker jag: personer som är sarkastiska och säger saker ”på skoj” åt varandra eller om varandra eller bakom ryggen på varandra. Särskilt skoj är det ju faktiskt inte.

Toppskiktsgrejs:
Artigt. Generöst. Trevligt. Milt. Hjälpsamt. Pålitligt. Hjärtligt. Snällt.

19 reaktioner till “vem är du på internet”

 1. Håller med om att det inte är skoj och jag är mer personlig i min blogg jämfört med Instagram. Kramis ❤

  Gilla

 2. Svårt det där. Ibland tror jag att jag har flest unpopular opinions i hela världen. Och då känner jag mig som ett as som borde stänga av internet helt, haha..
  Men det vore ändå kul med ett sånt inlägg? 😀 Man kan ju censurera det allra värsta liksom.

  Gilla

  1. Men ALLT är ju det värsta om någon känner sig träffad! XD Typ min åsikt om lösnaglar/nagelförlängningar/nagelsalongsgrejs, det är ju en smaksak och absolut inte det värsta, men stackars läsaren som läser bloggen och HAR dessa naglar då, åååh, jag skulle dö av skam :((( Klarar typ inte av det, haha! En liten konfliktfegis här!

   Gilla

 3. har tänkt en del på det där hur man visar sig, alltså hur alla som känner en via sociala medier stämmer med den man är, jag vill tro att det stämmer för mig, men man väljer ju vad man delar

  Gilla

  1. Här på bloggen stämmer det 100% med vem jag är och vad jag pysslar med och så, men på instagram är jag myyyyyycket färgglad och postar bara pepp och lycka och färg och sånt! Det är inte för att det är falskt egentligen, det är mer att jag lämnar saker ute än att jag ljuger. Hehe, plocka bort all ångest och depp från mitt liv och voila, instagram! 😉

   Gilla

 4. Jag gjorde faktiskt två stycken ”suralistor” men valde att inte publicera dom. Tycker dock att det kan vara okej ibland så länge det inte tar över. Man behöver ju heller inte gå till personangrepp

  Gilla

  1. Jag tycker inte att gränsen mellan vad som är ”OK” och inte går vid personangrepp, förhoppningsvis skulle ingen gå till personangrepp offentligt längre, så himla taskigt! Jag har absolut ”surinlägg”, känns som att halva min blogg går ut på att gnälla och beskriva hur less jag är på mina ångestattacker och min sköldkörtel och hur jag vill bli bättre. Inlägg som går ut på att vara sur på andra är liksom inte min plats, så jag kommer nog inte publicera dem… kanske någon av de riktigt, riktigt harmlösa i så fall 😀

   Gilla

 5. Det är svårt det där att veta vad man ”får” och inte får skriva om på nätet. Det är ju inte så upplyftande att bara läsa om saker som folk stör sig på. Samtidigt som ju inte alltid livet kan vara guld och gröna skogar hela tiden. Jag tror nog på en bra blandning och att livet får vara med och påverka lite. Ibland känner man sig ju helt enkelt inte så pepp och positiv och då måste det ju kunna få vara så också.

  Gilla

  1. Haha, jag är totalt USEL på detta, för jag har inget koncept av privatliv. Jag tycker att allt i mitt liv kan vara till allmän beskådan och jag struntar på så vis i vad man ”får” skriva. Jag är inte pepp och positiv. Det jag är mån om att undvika är att göra ANDRA ledsna, och det är det jag menar med inlägget. Folk skriver inlägg om att de strö sig på vissa t.ex. klädval och personlighetsdrag och vanor och jag känner väl lite att det är taskigt och dömande mot de som känner sig träffande. Taskig och dömande är det sista jag vill vara! (Tycker att det är lite kul att läsa hos andra pinsamt nog och HAR absolut sura, störiga tankar och åsikter, men jag vill inte att någon ska bli ledsen).

   Gilla

  1. Ja, absolut 😀 Jag vet inte ens varför det blev så, hahaha!? Nu känns det bara konstigt att börja posta annat än styrka och glädje XD Utom i stories, där kan jag vara fine.

   Gilla

  1. Men det tycker jag också, i och för sig, men jag har verkligen ”bitit mig i tungan” när det gäller negativa inlägg som andra skulle kunna bli ledsen över. Och när jag har mina stunder kan jag definitivt skriva stör så pass att jag startar små bränder både här och där XD Och jag som bara vill att alla ska vara överens och trevliga XD

   Gilla

 6. Så bra skrivet vännen! ❤ jag själv var mycket så förut, men det grundade i att jag inte mådde bra i mig själv. För mår man bra i sig själv och med sitt liv, då behöver man inte skriva såna inlägg känner jag.

  Gilla

  1. Jag håller verkligen med! Jag TYCKER fortfarande grejer, och DET tycker jag är illa nog XD Varför kan jag inte bara finna mig i att alla och allting är olika och skapat precis som det ska!! IDK!

   Gilla

   1. Jag tycker också saker, men håller dom ifrån internet istället. Känns säkrare så. För det kommer alltid att finnas någon som tar illa vid sig och tror att det handlar om en specifik person, trots att det inte ens gör det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s