Listor • Svep, Tänker • Gör

om sommaren i en lista

Idag påbörjas sommaren enligt mitt räknesätt. Juni har kommit med regn, blåst, grå himmel och hela personalstyrkan sjuka. Tur att jag hade det här inlägget i mina utkast: en sommarlista med en massa solskenspepp istället för stressande och duggande och svarta ringar under ögonen!

Vilka tre saker börjar du tänka på när du hör ordet sommar?
1. Sommarstugan med allt vad den innebär.
2. Picknick med antingen ”fulpizza” och sax, eller hundra olika smårätter och mineralvatten… eller champagne.
3. Kräftor. Fast jag vet att det är mest mot höstsidan till, men ändå.

Vad gör du helst en ledig sommarkväll?
Jag slår läger på en gräsmatta eller sandstrand i lä. Jag blir serverad kylda drinkar, bigarråer och crostini med tapenade. Jag spelar ordspel och frågesporter och Mölkky och kubb och krocket. Jag är med min familj och Erik. Jag äter skaldjur och fisk och grönsaker och färskpotatis. In går jag inte. Varför ska jag?

Vilken är din favoritplats under sommaren?
Alla. Stugaltanen, sandstranden, balkongen, stuggräsmattan, i havet, Umelagun, Kyrkstugan, uteserveringar, Nydalasjön, bågskyttebanorna, grillplatserna… alla platser utom inomhus i kokhet lägenhet!

Hur skulle den perfekta sommardagen se ut för dig?
Den perfekta sommardagen skulle jag vakna pigg som en lärka klockan 8:30, ta en promenad runt stugkvarteret (fast skogsvägen) och sedan svalka av mig i havet. Det skulle vara lika varmt som den där dödssommaren 2018. Därför skulle jag bada hundra gånger till under den perfekta sommardagen. Till lunch skulle det bjudas klämmacka i picknick på stranden, till middag skulle det serveras grillat och potatissallad, och mot kvällen skulle vi spela spel, äta salta chips och titta på hur bruna och vackra alla blivit. Sång, skratt och kramar präglar också en perfekt sommardag.

Berätta om ett fint sommarmatminne!
Jag gifte mig med Erik 3 augusti 2013. Det var en väldigt vacker dag. Jag bar en stor rosa klänning, rosa converse och pärlhalsband lånat av min farmor. Innan vigseln gick jag på ICA och köpte blommor som jag klippte ner till en bukett. Lina och Anton kom till vår lägenhet och körde oss till Helena Elisabeth kyrka där prästen Susanne Dahl förklarade oss gifta en halvtimme senare. Det var strålande sol. Det var varmt. Det var bara kärlek.

Vilka fem saker tänker du hinna göra i sommar?
Jag tänker bada i havet, sjön och poolen.
Jag tänker tillbringa tid i sommarstugan.
Jag tänker våga testa nya saker och gamla saker som jag slutat våga.
Jag tänker återhämta mig med vila och motion.
Jag tänker ta vara på varje andetag.

Kära sommar. Jag älskar dig.

16 reaktioner till “om sommaren i en lista”

 1. Vilket fint sommarminne ju! Så coolt att gifta sig precis så som man vill, ingen vit klänning om man så inte vill och inga högklackade skor. Jag hade en enkel mammaklänning med lite spets (dock vit) och för det mesta ballerinaskor på mig. Enkelt och precis vad jag vill ha när jag gifte mig, inget direkt stort 😍

  Gilla

 2. Haha ”fulpizza” och sax är ju det bästaste, speciellt när man sitetr lite obekvämt på en filt och har halvvarm dricka 😀

  Gilla

  1. HAHA, håller såååå med, jag är så glad att du uppskattar fulpizza också. Det hör verkligen till! Det hör inte till bara som dagen efter någon blöt kväll, utan just… lättsamheten!?

   Gilla

 3. Åh vilket underbart inlägg. Det märks att du älskar sommaren. Jag hoppas att värmen ska komma snart. Här öser det ner ute och min son ska ha utedag i skolan med springtävling. Men men vad gör man imorgon ska vädret bli fint. Och vilken snygg klänning du hade på bröllopet. Så härlig. Kram

  Gilla

 4. Jag skulle också vilja ha en sommarstuga och helst nära en sjö. Vilka härliga planer du har inför sommaren och hoppas att solen kommer snart. Kramis ❤

  Gilla

 5. Älskar listor som denna.
  Älskar sol, stughäng (vi ”våldgästar” våra kompisar), slöa dagar, utomhus, glass och picknick.
  Älskar ledighet.
  Älskar sommar. (t o m om den skulle regna bort)

  Gilla

 6. Men alltså ååååh så fantastiskt inlägg! Håller tummarna för att din sommar blir precis så härlig 😀

  Gilla

  1. Jag är så ledsen att jag kan inte kan skriva kommentarer åt dig, det står ett rött utropstecken och kommentarerna kan inte sparas, hos dig eller någon annan nouw. ❤ Men jag är så glad att jag fick följa med på din balkongupdate 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s