Mat • Dryck

middagar som jag lagat med glädje

Alla gillar inte ens mat, jag tycker att det är så himla märkligt. Människor som äter frukost till middag… eller som tycker att frukost är den bästa måltiden! Nä, jag skulle med glädje äta middag till frukost. Just nu kör jag istället med ”metoden” att inte äta frukost överhuvudtaget, men jag har också tittat lite på asiatiska frukostar för att kanske få inspiration som passar mig bättre. Ris till frukost och buljong till frukost skulle vara life för mig. Men tills jag hittar något bra sätt att inkorporera det så får ni ta del av lite goda middagar istället:

Poké bowl med marinerad frøyalax

Jag hade ingen lime, så i min marinad till laxen hade jag sesamolja, fisksås, ljus soja, salt, chili flakes och citron. Eftersom jag marinerade i citron blev den lite lätt liksom ”tillagad”. Som när man gör ceviche! Mmmmm! Serverade med sushiris och allt annat som ni ser på bilden.

Fläskkotletter i rosmarinsås

Tips tips! Slunga oliver i några droppar olivolja så blir de sådär blanka och snygga! Fläskkotletterna la jag råa direkt i formen, sedan vispade jag ihop vispgrädde, créme fraiche, ljus soja, sambal oelek med färsk och torkad rosmarin som jag hällde över och långbakade i ugnen.

Korianderhamburgare med jalapeños

Burgare kan man behöva ibland. Dessa med ruccola, tomater och inlagd rödlök i botten, biff på högrevsfärs, äggula, lite grädde, 1/2 dl färsk koriander per 400 gram högrev, spiskummin och salt och peppar i mitten, ost, färsk skivad jalapeño och vanlig amerikansk dressing på toppen.

Plockmat: heta räkor, potatishalvor och andra smårätter

Till och med en liten film blev det! Jag och Erik var sugen på olika saker: jag var sugen på söta tomater och potatis, Erik var sugen på heta räkor och bröd. Så vi tog allt. Varför inte? Supporta också små influencers: titta på min lilla film är ni snälla 🙂

12 reaktioner till “middagar som jag lagat med glädje”

 1. Håller verkligen med. Förrutom i Vietnam och Malaysia där det fanns ris och nudlar i frukostbuffen har jag aldrig förstått fascinationen vissa har för hotellfrukostar. För mig är det ett måste för att jag bor på hotell ibland, och visst är det trevligt med stort urval men jag hade mycket hellre börjat morgonen med din korianderburgare.

  Gilla

 2. Jag äter ganska ofta middag till frukost! 😀 Älskar att laga mat, så att ha tiden redan på morgonen (sen morgon) under t.ex helgerna att ställa mig och laga mat är för mig en perfekt start på dagen. Min tid i mitt kök är lite som meditation för mig 🙂

  Asså, ljuuuudet av de frästa räkorna på filmen 😀 Sååå smarrigt! 😀

  Gilla

 3. Men mums så mkt gott är det lungt om jag flyttar in?det är super skoj att fixa i köket . Jag älskar dock frukostar men då ska det vara pannkakor, smoothies , goda baguetter , färskpressad juice.

  Gilla

  1. Haha, vad rar du är 😉 Tack!! Ja, jag är inte så förtjust i det heller, men när jag väl gör frukost blir det nog just det du listar. Men alltså, nää, hellre inget än en smoothie, om jag inte får äta frukost vid kanske… 10:30 hehehe.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s