Tänker • Gör

här bor vi men vi vill vidare

Jag bor vackert, rent ”lägemässigt”. Jag ser sjön från balkongen och med bara några steg har står jag vid dess sydspets. Vi har en fin liten park bakom huset. Vi har grönska och fåglar och bin, gamla små trähus och rara kafeterior.

På sommaren är det så mysigt att gå längs sjöns västersida, för där är odlingsklubben med sina pallkragar och hampakläder och de religiösa som ber med radband och ansiktsuttryck av totalt lugn. Går man ännu lite längre kommer de högljudda, glada studenterna som alltid spelar beachvolley och simmar ryggsim, med tantcyklar strödda omkring sig. Längs östersidan är det idel stränder, Kyrkstugan, klättertorn och grillplatser. Alla välskötta, fräscha, lite ”gamla” i stilen och helt enkelt fint!

Det här är verkligen ett perfekt sommarboende. Ändå går jag i flytta-tankar.

Jag vill närmare jobbet. Jag vill närmare stan. Jag vill kunna hitta på saker spontant och inte behöva planera så mycket körning och körsträckor. Jag vill närmare farmor. Jag vill närmare syrran. Jag vill till restauranger och staden och kärnan och lite liv! Så om ni har en tumme ledig: håll den för oss! Tills dess kan jag njuta av ett sommarparadis runt knuten.

18 reaktioner till “här bor vi men vi vill vidare”

 1. Jag tycker att det låter som en helt fantastisk plats att bo på. Men jag håller alla tummar att ni finner ett boende som passar det ni vill ha ännu bättre.

  Gilla

  1. Ja, det är inte så farligt, hehe. Om det bara låg ”bättre till” hade jag inte ens sneglat efter ett nytt boende 🙂 Eller det ligger bra till i förhållande till sig själv och naturen, men för oss passar det inte att bo på landet av lite olika andra skäl. Så fortsätt hålla en tumme eller två 😀

   Gilla

  1. Jag vantrivs inte, det är inte bråttom på det viset, men det är bråttom på andra sätt för… jag har liksom inte råd att bo såhär långt från allt och alla!!

   Gilla

 2. Du måste bo exakt precis där vi bodde, när vi bodde där. Då fanns det dock ingen odlingsklubb, förutom kolonilotterna lite längre bort. Njut av sommarparadiset, ja! Jag trivdes väldigt bra där, men vi behövde flytta för att vi behövde större och behövde komma närmare familjen som bodde (och bor) i Göteborg och Spanien, så det blev Västkusten. Här är några inlägg på temat:
  http://tovetankar.blogspot.com/2016/11/var-ska-vi-bo_20.html
  http://tovetankar.blogspot.com/2017/02/var-ser-jag-var-framtid.html
  http://tovetankar.blogspot.com/2017/10/hopplos-kansla-soka-bostad-i-goteborg.html
  http://tovetankar.blogspot.com/2017/10/varfor-inte-kopa.html

  Gilla

  1. Tomtebo odlingsklubb startade under pandemin, men jag minns inte om det var förra eller förrförra eller när det nu var… alla dessa coronaår flyter ihop i en gegga.

   Tack för att du delade dina inlägg, det är många saker vi tänker lika om och liknande funderingar vi har. Jag trivs också väldigt bra, men jag har svårt att bo så pass i utkanten med alla gånger jag behöver ta mig till ”andra utkanten” (jobbet ligger i Skulpturparken).

   Gilla

 3. Låter magiskt! Vi har rätt likadant, vi bor väldigt centralt och bra om man tycker om det. Nära till buss och centrum (5 till 10 promenad bort), fin natur, fina promenadstråk, flera olika lekparker osv. Men ändå vill jag flytta mer off, så jag slipper bo mitt i stadskärnan. 😅

  Gilla

 4. När jag var yngre så ville jag närmare en större stad, av just de anledningarna som du beskriver. Men sen när vi hamnade i skaffa barn tankar så ändras det totalt, då var jag så supernöjd med att bo på landet i en håla där alla känner alla 🙂

  Gilla

  1. Usch, så hemskt! XD Jag har bott i håla alldeles för länge, nu känns det viktigare att vara nära min familj (som bor i stan). Det känns mest begränsande att bo här ute, även om det är vackert och vi känner alla grannar och så vidare…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s