Tänker • Gör

med en enkel tulipan

Idag fyller min farmor 90 år. Hon är så cool. Jag tänker minsann också bli så gammal – och mer därtill. Liksom henne tänker jag klä mig i glada färger. Jag tänker bära coola plagg. Jag tänker gå på teater och opera, läsa poesi och laga mat. Faktum är att jag nog tänker börja redan nu, för varför vänta? Livet, ni vet. Man kan aldrig veta.

Som vi firade henne igår. Jag blev glad över alla som var där för att hurra för henne: vänner, gamla kollegor, släktingar, nästan alla mina kusiner på pappasidan. Vi åt en god kall buffé som inspirerade mig till mat att laga framöver. Där fanns lax med dijonkräm, kycklingspett, krämig potatissallad med purjolök, rostbiff, chiliräkor och en massa annat gott. Vi som var gäster sjöng sånger med texter om farmor, läste dikter som påminde oss om farmor och höll tal till farmor. Jag körde hem oss strax efter 21

(PS. framöver kommer förmodligen min blogg bli lite snyggare att läsa för jag har efter att ha gått igenom dessa gryniga, suddiga, mörka bilder, äntligen köpt en ny telefon!)

10 reaktioner till “med en enkel tulipan”

  1. Det var så underbart att se hur många gamla kompisar hon hade kvar också. Vad var det med hennes generation egentligen, vad kryddade de potatismoset med som har skapat så gamla med friska kvinnfolk!?

   Gilla

 1. Åh vilken cool farmor du har och vilket härligt kalas ni hade för henne. Vad kul att du har en ny telefon. Kramis ❤

  Gilla

  1. Har och har, hehe, den har inte kommit än. Men det blir en iPhone 13 och jag har fått prova mammas och hennes har tusen gånger bättre kamera än min skrothög ;D

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s