Tänker • Gör

sista paret, ut och kut!

Den första dagens semester börjar nu. Eller nej. Den började för några timmar sedan. Med besked, i mina mått mätt! Några förknippar kanske semester med vardagsvin och en utlandsresa, men liksom många andra föredrar jag en långsam känsla av axlar som tillåts sjunka. I välbehag.

Jag jobbade till ungefär klockan 14:30. I skyn korsade ett litet plan mitt synfält och när det försvann bakom fönsterkarmen valde jag att stänga datorn och helt enkelt… följa efter.

Kyrkstugan premiäröppnade idag, så efter att ha pumpat min cykel trampade jag dit. Knastrande däck, en tramsig ljudbok, en svart kaffe, en hummusfralla, skrattande människor i badet, skränande måsar i skyn… kan man ens begära något annat?

Efter någon timme började det regna, trots att solen då och då bröt igenom. Jag och alla damer tog tillflykt under tak, där vi satt utströsslade över golvet och på udda bänkar och stolar.

Ingen gick in. Varför skulle vi?

I år går jag inte in.

29 reaktioner till “sista paret, ut och kut!”

 1. Jag minns känslan när man stängde dörren till jobbet bakom sig för den första timman av en semester som just börjat. Känslan är ljuvlig! Fortsätt njut av din ledighet!

  Gilla

 2. Men så skönt med semester!! Jag ser framemot långhelg = midsommar.
  Och semester är väl vad man själv gör den till: vare sig det är att åka utomlands eller att hänga i Kyrkstugan eller nåt annat. För mig är själva poängen ledigheten. Inga måsten, inga deadlines, inga mail, ingenting jobbrelaterat – bara släppa och va ledig! (det är mkt viktigt)

  Gilla

  1. Usch, Erik gick och blev sjuk igår. Idag är hans första semesterdag och han har influensa, jag tycker så synd om honom. Och då blir det inget midsommarfirande, ack…. :((((

   Gilla

 3. Vad mysigt det låter! Skönt med semester 😍 håller med, lite regn är ju inte farligt, speciellt inte om det är ett sommarregn. Däremot söker jag gärna skydd när det kommer till åskan 😉

  Gilla

 4. Men asså åh, jag blir ju superavundsjuk på att du redan har gått på semester! Jag har fyra veckor kvar innan det är dags för oss.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s