Tänker • Gör

jag fick det fint (och Erik fick influensa)

På midsommarafton, efter att jag hade gråtit lite, lämnade jag hemmet. Jag var en hel dag ute, för att ge den stackars hostande Erik lite space. När jag skickade ett meddelande till mamma och pappa om att jag skulle slå läger i deras hem i stan hände något så fint: de ringde upp och sa att om jag var frisk fick jag komma till stugan och fira kvällen hos dem.

Så jag gjorde det.

Det låter hjärtlöst, med tanke på Erik, men tro mig: jag trippelkollade läget. Han ville inte fira. Så jag lämnade honom med nyponsoppa, kycklingsoppa, mediciner och näsdukar och drog vidare. Till stugan, raka spåret till stranden med syrran, trots att klockan var 17.00.

Efter att ha legat där en stund, med sjal om axlarna efter att klantigt nog ha bränt ryggen under dagen, gick vi upp till stugdäcket för att äta middag med nästan hela familjen. Det var coolt att farmor Brita, hennes kille Gunnar och mormor Harriet orkade komma. De är så gamla nu!

Kvällen fortgick i lagom takt. Di gamle åkte hem vid 20-tiden. Jag åkte inte hem. Det var första natten i stugan på mycket länge. Jag skäms nästan att säga det, men jag sov som ett litet barn till ljudet av vågor i min gula friggebod, i sängen med tusen madrasser och sänghimmel. Det var fint.

16 reaktioner till “jag fick det fint (och Erik fick influensa)”

  1. Vad kul att du åkte till stugan och firade midsommar med familjen. Hoppas att din make mår bättre och så härliga bilder från eran dag. Kramis ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s