Tänker • Gör

uppe på land finns bara spring?

Om ni vill se en liten titt på mina dagar i realtid är ni välkomna till min instagram: ajlimuller. Till er som potentiellt redan följer mig där kommer därför lite upprepning vad gäller bilderna. Sorry, men sommar förtjänar att dokumenteras.

Umelagun är ett litet utomhusbad med tempererade pooler, rutschkanor, bubbelpool och annat trevligt. Dit gick jag på midsommarafton, eftersom jag vid den tidpunkten trodde att allt vad firande heter var inställt.

Jag var på Umelagun från 10 tills de stängde klockan 14. De stänger såklart senare alla andra dagar: 10-19 alla dagar i veckan. Det var midsommartider och det var bara att foga sig och gå ut till Nydalasjön. Sjön är alltid till förfogande för soltörstande människor och med en pommestallrik från restaurang Nydala REAL kändes det inget vidare att åka hem riktigt så tidigt som klockan två.

Ett jättebra hack för er som liksom jag behöver bada emellanåt, men som ogillar sanden och vätan som kommer efter badet: vaxduk. Jag lägger vaxduken underst och sedan kan man ta sina filtar och handdukar och kuddar och allt vad man nu har släpat med sig och breda ut ovanpå. Det här är första året jag gör så, och tro mig: det gör mig mer och mer badbenägen. Tips, tips, tips!

I morgon spår jag samma utfall: bada, vila, äta, sova. Jag hoppas att Erik ska krya på sig snart så att han också kan få ta en ordentlig semester. Vi tröstar oss med att han förra året inte ens gick på semester förrän 30/6 och ändå hann han vila upp sig ordentligt inför höstterminen. Det får bli samma i år. Det är inte hela världen.

11 reaktioner till “uppe på land finns bara spring?”

 1. Så smart med vaxduk under för det blir ju verkligen sand överallt annars. När vi var på tofta i veckan kändes det verkligen som att hela tofta följde med hem till stugan….

  Gilla

 2. Men vad smart med en vaxduk! 😀
  Min mamma har alltid med sig en liten sopborste, modell mini, som hon sopar bort sanden ifrån solstolen med!

  Gilla

  1. Också ett hack! Vaxduken var king, för man behöver inte skaka filten heller, men nu med picknickfiltar behöver man kanske inte det heller, de har väl blanka undersidor ändå.

   Gilla

  1. Rackarns!! Jag har blivit bättre, men jag är egentligen inte heller någon kompis med sand, och det är därför jag slarvar med spf efter bad också, för vill inte gnugga in sanden i huden XD

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s