Tänker • Gör

dagar, nätter

Det går inte att blogga om allt, men jag VILL, jag VILL verkligen! För sommaren, det är den vi ska leva av när det är november. Eller vänta, nej: det är den vi ska leva av när det är oktober, november, december, januari och februari. Jag vill minnas varenda grässtrå.

Jag njuter av flera olika saker varje dag. Det är inte så att jag fyller dagarna med en massa måsten: varje gång någon vill planera in något svarar jag lite svävande. Semester. Vill det sig så vill det sig.


I går började jag dagen hos min kompis Hanna. Vi satt i hennes kök i skuggan. Balkongdörren stod öppen. Hon drack kaffe, jag åt honungsmelon. Jag begav mig sedan till Nydalabadet där jag lade ut mina filtar och varvade mellan att lyssna på en ljudbok och läsa en annan. Det tog tre timmar innan hungern slog till och strandrestaurangen basunerade ut 1,5 timmes väntetid… det gick inte.

Jag åkte hem till den lille Erik och tillgodosåg bådas våra saltbehov (och inte en enda vitamin) med jumbo fries, chicken nuggets och olika slags dipsås. Balkongen låg i skugga. Ölflaskan badade av imma.

Jag cyklade till en kvällsspelning vid Kyrkstugan: folkmusik med Anton Teljebeck (fiol) och Gunnar Lingegård (gitarr) i strålande kvällssol. Bakom oss badade stora som små, omkring låg hundar och vilade efter en dags hetta och solsken och små doftpuffar av kaffe och mogna jordgubbar svepte omkring oss.

På hemvägen stannade jag hos Hanna igen, samma Hanna jag inledde dagen med. Hon planterade om sina penséer och jag stod bredvid i bara klänning utan att frysa och utan att bli biten av en enda mygga.

Juninätter ♡

12 reaktioner till “dagar, nätter”

 1. Låter underbart och du beskriver din dag på ett så himla härligt vis 😍 jag önskar att jag var mer som du och bara kunde ta saker som dom kommer och inte planera så mycket, det är nog bra för kropp och knopp 🙂

  Gilla

  1. Jag önskar ibland att jag kunde vara mer som du och planera mer, men det kan jag inte. Folk får finna sig i det och planera med andra hehehe, så kan det vara en myntkastning om jag kommer eller inte.

   Gilla

 2. När jag ser de där immiga iskalla ölglasen som jag verkligen önskar att jag tyckte om öl! Det ser ju så gott ut!
  Men nä, öl är verkligen inte min grej förutom vid enstaka tillfällen när jag kan tycka att det smakar okej. Som t.ex när vi var på ölspa i Prague, då var det gott att tappa upp en öl 😀

  Gilla

 3. Låter fantastiskt och håller helt med dig, det gäller att passa på att njuta en hel del av sommaren och alla fina junidagar. Själv njuter jag när det inte är så här på tok för varmt ute…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s