Listor • Svep, Tänker • Gör

i min väska för heldagar på en filt

Vi hör åskan nästan hela tiden. Två dagar har det mullrat överallt omkring oss, men just Umeå verkar hela tiden befinna sig i ett hål där solen alltid strålar och dit åskan aldrig når. Enligt väderprognoserna ska den nå oss i morgon, men till dess går den runt oss som en morrande tiger.

Det är fuktigt och soligt. Jag är utomhus hela dagarna och kisar i ljuset. Jag har varit på semester i lite över en vecka och förmodligen ”gjort” mer än jag gjorde hela förra semestern. Dubbelt så mycket som jag gjorde hela sommaren innan. Det är tacksamt att jag har så långsamma intressen. Som att gå ner till sjön en hel dag. Det har jag inga problem med. Ta bara med rätt saker:

 • Vaxduk, handduk och filt.
 • Solkräm, solglasögon, sprayflaska med kallvatten och solstift.
 • Badkläder.
 • Bok, mobiltelefon, hörlurar.
 • I ryggsäcken: våtservetter, mediciner, plåster, skrivblock, pennor, vattenflaskor.
 • Kylklamp, kylväska och matsäck – men just de här bilderna är från igår och då var jag på kyrkstugan och passade därför på att köpa fikat av dem.

Idag har jag vaknat till en dag som är höljt i ett tunt flor av dis i den annars strålande solen och det är så ljust att hela ansiktet drar ihop sig. Jag njuter. Jag njuter nu. Om hela livet kunde vara juni..!

6 reaktioner till “i min väska för heldagar på en filt”

 1. Jomen, det är som härligt nu. Hade varit härligare om jag inte behövde jobba, det är olidligt varmt och kvavt på jobbet. Men man får njuta på kvällarna. Imorgon är det iaf fredag och jag tänker sluta tidigare. Om det inte åskar och har sig imorgon så ska jag klippa gräset både hemma och hos mina föräldrar. Sen ska jag nog göra en stor pastasallad som vi kan äta hela helgen.
  Fortsätt njut du av sommar, sol och ledighet! Det har du förtjänat❤️

  Gilla

  1. WOW, vilken smart idé att stå ihop en pastasallad att nalla av under veckan, superhärligt med kall mat nu! Stackars Erik har ingen smak alls… eller viss grundsmak har han, så han känner salt. Men det gör att ätandet är ännu mera hindrande. Du har också förtjänat sol och bad och semester, när är det du går? Härligt att sluta tidigare i alla fall och raka spåret ner i vattnet tycker jag 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s