Tänker • Gör

jag tar igen det, jag tar det igen

Nog har jag fortsatt att fylla semestern må ni tro. Även när koppen var halv så ansåg jag den halvfull, inte halvtom. Nu har jag hällt i nya ingredienser: goda minnen, roliga aktiviteter, fina människor och läskiga saker som jag länge velat överkomma (och nu äntligen sakteligen överkommer!).

Sist jag skrev var blotta två dagar sedan, men redan har jag hunnit göra fler saker än jag nog gjorde på hela förra semestern. Är det inte underbart? Låt oss kika:

Kvällen den 4 juni cyklade jag till mitt kvällsställe Kyrkstugan där jag mötte upp min kamrat Bella. Vi satte oss på en rödrutig filt, lutade oss bak och lyssnade på P-O Moritz kvartett. Lite drygt en timme stannade vi innan tröttheten kröp sig på och det var dags att blåsa av för natt.

Redan dagen efter var det dags för mer musik på Kyrkstugan, så det gjorde inget att vi lämnade innan myggorna hann vakna, för jag skulle ta med min storasyster och min mormor för att lyssna på Dolly Parton-covers klockan 11.

Det var tjusigt: vi lade ut en filt åt mig mitt framför scenen, stolarna hade jag i ryggen och vi hämtade fika i form av både varmkorv, chokladbollar och glasskulor. Mormors granne Polisen-i-kvarteret kom också, men tyvärr ingen Dolly då bandet drabbats av sjukdom. Istället blev det en härlig folkmusiktrio och det var såklart också väldigt trevligt.

Några timmar senare skjutsade jag Erik till bågskyttet. Ni kan inte ana: vi var alldeles ensamma. Jag kunde utan att skämmas breda ut min filt, lägga mig ner och läsa bok i väntan på honom. Bågskyttet ligger av naturliga skäl i totalt lä, så det blev verkligen en härligt varm lässtund (Valkyriorna av Paulo Coelho just nu) för att då och då titta upp och heja lite. Jag är så glad att han blir frisk.

Idag, den 6 juli har vi också fyllt glaset med saker och de kommer verka så alldagliga för läsare, men för mig är detta två berg bestigna (← märkligt ord upptäckte jag just!). Vi började med att gå på bio för att se Thor: Love and Thunder.

För mig är det egentligen konstigt att välja att gå på bio mitt en solig sommardag, men nog måste det vara Eriks tur att få ha lite semester nu? Han valde bio! Det storslagna för mig var att det var första gången jag gick på bio på flera år. Min agorafobi har hindrat mig. Men äntligen!

Jag var så glad att jag inte gick ut. Jag ville, jag tänkte, men jag fastnade i filmen (vilken jag tyckte om!) och råkade glömma bort att vara rädd. Va!? På vägen hem stannade vi och köpte en mjukglass. Vilket jag inte har gjort sedan 2013 (!!!!) eftersom det är med på mina fobiers orimliga förbjudna lista. Jag pallade ju bio, ska jag då inte palla mjukglass?

Det blev sannerligen en dag av revansch, för mig. Två dagars revansch. Hemmasittare? Vem då? Jag? Icket!

Det blir ju alldeles för långt inlägg, men det struntar jag i för SÅHÄR MYCKET HAR JAG GJORT PÅ TVÅ DAGAR! Allting kan vända, jag har sett kejsarens makt, sen' plötsligt hans nakna ända, det vare' ingen som sagt!

22 reaktioner till “jag tar igen det, jag tar det igen”

 1. Härligt att utmana sig själv! Är det konsistensen du inte gillar på njukglass? Vore spännande att höra vad mer för matfobier du har ☺️

  Gilla

  1. Det är tyvärr för att jag vet hur svårt det är att rengöra mjukglassmaskiner, och om man inte gör det får man lätt matförgiftning. Så det är rädsla för matförgiftning. Jag vet dock inte varför i världen jag tror att folk som säljer mjukglass inte skulle vara högst medvetna om detta! XD

   Mina andra matfobier är precis lika ologiska och fåniga, hehe, är det ens spännande att höra om någon som är så besvärligt hämmad… men här kommer några: Ostron t.ex. för rädsla att få ett dåligt. Räkor som jag inte själv har ”kontroll” över. Räkor som är ”för raka”. Bufféer, för vet inte hur länge de har stått. Ris, för vet inte om det är korrekt kokt/upphettat. Rester för vet inte om de är korrekt nedkylda. Allt jag någonsin ätit och sedan fått ett IBS skov i samband med, så paprika, laksa, gröna äpplen, briochebröd, majs, entrecôte, etc etc etc. Åh jag blir galen på mig själv… och vet du, jag gillar all mat. Det är därför himla sorgligt att jag utesluter så mycket av rädsla…

   Gilla

 2. Självklart kan man gå på bio även om solen skiner och så gott att det blev mjukglass efteråt. Vilka härliga och händelserika dagar du har haft samtidigt som det har varit lugnt. Kramis ❤

  Gilla

 3. Så mycket härligt du gjort, och skönt att Erik är frisk! HEJA DIG för att du utmanade dig och överkom dina hinder, woop woop! Stor kram! ❤

  Gilla

  1. TACK! Det hjälper dock inte om jag inte fortsätter utmana, jag måste utmana utmana utmana tills det inte är otäckt längre, och det är såååå svårt, för hur ofta kan man gå på bio och restaurang och sånt XD Aja, det blir väl min semester det 😉

   Gilla

  1. Tack ska du ha, det kändes helt otroligt att det GICK! Borde verkligen fortsätta, men det blir ju himla tråkigt nu när det är sommar… vem vill öva på bio och bussar då liksom, man vill ju bara vara ute i det gröna!

   Gilla

 4. Låter som bra dagar! Så härliga saker du gjort.
  Har också agorafobi och har heller inte varit på bio på flera år. Så trist att jag känner att jag behöver sitta längst ned och längst ut… så mycket som agorafobi förstör!

  Gilla

  1. Ja, agorafobi är verkligen piss, särskilt som ens värld krymper och krymper och krymper så mycket för varje gång man ”ger med sig” för sin fobi. Jag skulle ALDRIG sitta någon annanstans är högst UPP och längst ut, för i Umeås biograf är det där man går ut. Så jag vet vad du menar.

   Gilla

 5. Underbart! Du fyller verkligen din ledighet med trevligheter. Dessutom vinner utmaningar mot dig själv. Kan det bli bättre???
  Lycka till med det!

  Gilla

  1. Nä men du har så himla rätt, kan det ens bli bättre? Idag när jag fortfarande har min ångest och allt sånt kan det faktiskt inte bli bättre. När jag inte är lika begränsad av mina rädslor skulle det kunna bli bättre, skulle ju kunna vara i Paris typ! Men nu känns blotta tanken skräckinjagande, så jag gör vad jag kan 😉

   Gilla

 6. Jag har dålig koll på fobier så jag fick googla agorafobi… inser du hur grym du är som fixade bion?! Heja dig! Det var ju tur att han valde en Thor-film, där kan man inte misslyckas, eftersom det är komedi och action från sekund 1!
  Så du var värd en mjukglass!

  Gilla

  1. Det här med fobin är ett riktigt hinder, och bion var… ett riktigt stort steg. Tyvärr med fobier är inte som att dra av plåster utan man måste ju öva öva öva och ta udden av, och det är lite fel tid på året för mig för att vilja köpa fler biobiljetter, hehe XD

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s