Tänker • Gör

ingen vill vara inne så ingen går in

Till er som vill följa mig i realtid eller bara ge lite extra följare till en mindre bloggare: jag publicerar mer i realtid på min instagram som ni kan hitta HÄR. Om ni vill.


Min semester fortsätter i lämplig mak. Med andra ord långsamt, lunkande och utan brådska. Brådska är bannat! Det fungerar att banna brådska under semestern, för jag hinner ändå göra grejer under dagarna om jag vill. Vill jag? Meeeh, jag vill göra precis vad jag gör. Sola. Bada. Läsa. Äta. Vara utomhus hela tiden. Som igår.

Jag och Erik njöt i solskenet. Han cyklade iväg för att skjuta pilbåge och det hann bli lunchtid, så jag fixade i ordning en termos med varmkorv (lägg i varmkorvar och t.ex. vitpepparkorn, lagerblad, buljongpulver eller salt i en termos och fyll på med kokande vatten) och åkte ut. Alla måste äta och ingen borde behöva gå in för att gör det. Det blev en fin lunch: varmkorv med bröd, ketchup, sötstark senap, bostongurka och rostad lök.

Efter lunchen låg jag på balkongen och läste. Ett lättare regn föll i några minuter. Då drog jag filten över benen och drog in doften i djupa klunkar. Humlor i mängder kom och landade på fönsterbrädan för att hålla sig torra. Jag gjorde tvärtom och cyklade till bryggan för att ta ett dopp. När jag kom upp ur sjön var där sol igen.

Nu ligger dagen för mina fötter och jag vet inte vad jag ska göra av den.

För första gången den här semestern känner jag mig alldeles rådlös i vad jag ska göra. Lite håglös också. Ska jag åka till stugan för att umgås med min familj? Ska jag åka till Gammlia och köpa tunnbröd? Ska jag vila och läsa och sova och ta den där tvättiden jag har inbokad? Vad vill jag äta till lunch? Vart vill jag vara på kvällen? Det här jamsandet är 100% för att jag är på dag 11 eller 12 sedan ägglossning och snart är det dags. Det rör till det så mycket inuti. Det gör mig lite ängslig, ger mig lite högre puls och kroppstemperatur, ger mig huvudvärk och deppighet, hunger och illamående… nu får det komma igång så det kan gå över. Till dess ska jag fylla också denna dag. Vad det blir får vi däremot se!

8 reaktioner till “ingen vill vara inne så ingen går in”

 1. Gud vad mysigt ni har det! 🙂 hoppas att din semester fortsätter på detta mysiga sätt. Jag är intresserad av vad du läser? Skulle du inte kunna skriva ett inlägg om några bra böcker som du har läst den senaste tiden? Kram fina du ❤

  Gilla

  1. Vilken trevlig idé, det skulle jag absolut kunna göra! Men jag är märklig på så sätt att jag inte läser nyheter eller så… läser bara gamla grejer jag väljer baserat på hur de typ ”ser ut” XD KRAM!

   Gilla

 2. Du har iallafall koll på vilken dag du är på, och vad som händer i din kropp… jag var över 40 innan jag insåg att det var fyra olika stadier och att vår menscykel ändras typ vart femte år.
  Jag tänker att om man har lite koll, så är man lite beredd på hur kroppen kommer att reagera och då kan man varna eller avstyra 😀

  Gilla

  1. Fast nu undrar jag om jag är på ett sånt där femte år, för nu tycker jag att det känns som att det inte riktigt är på gång trots allt. Fast det enligt min normala matematik BORDE vara igång. Och jag trodde 100 procent att du var långt under 40 år, jag trodde vi kunde ha varit klasskamrater X)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s