Tänker • Gör

den goda medicinen

Under gårdagseftermiddagen åkte jag till sommarstugan för att umgås med kärnfamiljen. De är vana vid att umgås med mig även när jag är på det knepiga humör jag var på igår; jag levde ju trots allt med dem mina första 18 år i livet. Vi tar hand om varandra.

Vi gjorde som man gör i stugan: vi löste korsord, läste böcker, drack Loka, åt glasspinnar, lyssnade på musik. Dessutom invigde vi ”min” altan också och där var vindstilla. Min rabatt har inte fått några ärtskidor än, men kanske jag kan driva upp någonting nästa år istället. Eller så kanske regnet som spås komma idag och i morgon kan skapa något. Kanske. Kanske inte.

Vi låg också på vår egen sandstrand där jag långsamt, långsamt blev snällare. Min storasyster målade fönsterkarmarna vita.

Som vanligt glömde jag tiden. Den gick och gick. Med eller utan solsken är stugan sommar. Med eller utan gott humör är stugan vilsam. Tiden gick, men inte bara. Den stod still också ♡

26 reaktioner till “den goda medicinen”

 1. Men så mycket guld värd med stuga och familjemys 😍
  Det är bra med personer som ”kan en själv”, det blir ju så mkt enklare då. Tycker ni verkar ha en otroligt fin stuga!
  Själv har jag och min bror stökat hemma hos mamma och pappa, så nu har de kombinerat sov-och vardagsrum på nedervåningen. Nu ska pappa bara komma hem.

  Gilla

 2. Låter underbart! Och alltid så härligt med människor där man bara kan tillåtas vara på det humöret man är på just då, det är viktigt. ❤

  Gilla

  1. Ja, alltså jag hatar ju själv att vara på det här humöret (som ännu håller i sig) och det är skönt att kunna, om jag vill, få vara gäst ändå-. Trots att man inte är det bästa sällskapet :))

   Gilla

 3. Vad härligt att du tog tillvara på dagen med familjen och fick bättre humör till slutet av dagen. Kramis ❤

  Gilla

 4. Vad fint du beskriver din familj, det där att de känner dig efter de första arton åren. Det finns inga jag känner mig tryggare med än mina syskon. Föräldrarna finns dessvärre inte kvar i livet, men dagar som den du beskrivit här kan jag verkligen sakna att inte ha tillgång till dem. Och vilken aktiv och spännande semester du har! Jag har behövt något annat, det är en ynnest att kunna få det man behöver… Idag ska jag faktiskt iväg och uppleva både café och musik, så det ser jag fram emot. Att vara mitt i en så fin sommar fyller mig med allt gott! Hoppas att du känner att du får det du behöver.

  Gilla

  1. Tycker du att min semester verkar aktiv och spännande? Det gör mig både glad och förvånad, då jag har tänkt att det bara är någon så lat och laid back som jag som kan betrakta min semester som aktiv. Tänk att folk gör sånt varje dag, även på arbetsdagar, åker iväg på grejs. Min man är sådan, efter jobbet kan han gå ut och äta, sedan gå på bågskytte träning eller vara tränare för bågskyttebarnen. Sedan på helgen går han på punkspelningar. HUR ORKAR MAN!? XD

   Gilla

   1. Jo, men visst är den aktiv och spännande för mig! Du och jag är ju olika personer och jag gillar att läsa dina inlägg för att de ger mig nya tankar, förståelse för ett annat liv, MATEN som ser så himla god ut, du känns ärlig i dina glada selfies där du ärligt berättar om hur du känner dig – så ja, för mig är du spännande. Jag tackar för att jag får lyssna på det du har att säga. Hoppas att du snart mår bättre!

    Gilla

 5. har du provat att stoppa glasspinnen i Loka? 😀
  Jag vet att många gör det med vin eller annan typ av alkohol, men det är suuuuupergott med piggelin och Loka!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s