Listor • Svep, Tänker • Gör

några stolpar från en stugvistelse

♡ En kväll spelade vi stor-Yatzy.
Vi spelar Yatzy nästan varje år och jag förlorar alltid – stort dessutom. Många gillar Yatzy för att det är ett slumpspel. Det är inte ett slumpspel! Man kastar tärningar och man kan ha tur med prickarna som landar uppåt, absolut, men var man väljer att disponera sina drag är strategiskt. Strategier jag saknar. Men nu hände något så underbart: jag vann! Över fyra andra! Alla var så förvånade, inklusive jag, att det nästan var tal om att räkna om resultatet. Jag skrattade så mycket!

♡ En dag var det korvlunch på stugtrappen.
Korv med bröd känns lite ”modernt” nu, och jag vet inte om det är på grund av Sandra Beijer och influensers stödkorvar? Hur som helst har jag hakat på modet lita grann, och en korvlunch slår sällan fel efter en dag i solen.

♡ En kväll var havet bländade vitt.
Vattnet förändrar sin färg beroende på väder och tid. Ibland kan det verka alldeles kolsvart. Ibland är det randigt av svallande vågor. Ibland är det vitt som skare.

♡ En dag lade vi ansiktsmask.
Min storasyster delade ut ansiktsmasker åt sig, mig och mamma som vi lade efter en lång dag på stranden. Vi fick aperol-drinkar av pappa. Har vi någonsin sett så fula ut?

♡ En morgon tog vi tidningspromenad.
För att hämta DN går man en kortare promenad till allas brevlådor (som i Eva & Adam!) och vi svängde sedan ner till stranden. ”Udden” är där strandcaféet är och här kikar vi på den från två olika håll.

Det här är några nedslag från min senaste stugvistelse. Jag ser dessutom fram emot ännu mera stugvistelse, då vi potentiellt har en ny solperiod att se fram emot efter helgen. Erik kommer hem på måndag och jag längtar givetvis mycket efter honom, men jag vet också att han inte gillar stugan lika mycket som jag så jag kan gärna skicka ut honom på bågskytte och själv ligga på stranden – om tillfälle ges!

Allt gott önskar jag er!

19 reaktioner till “några stolpar från en stugvistelse”

 1. Vad härligt med stugvistelse, ääälskar bilderna på havet, så vackra! Och kul att du vann på Yatzy! Själv har jag sedan ganska länge tyckt Yatzy blivit ganska tråkigt, haha, spelar hellre något frågespel eller kortspel just nu, haha, men Yatzy är ju ändå en klassiker!

  Gilla

 2. Åh, att ta en prommis för att hämta morgontidningen är väl landet om något?! Myset ❤ Och jag tror förövrigt att korv med bröd är den mest underskattade måltiden (?) någonsin??

  Gilla

  1. Alltså, eller hur, visst är det! Knastrig liten lantväg till brevlådorna för morgontidningen… jag gråter typ för att jag vant mig! Ang. korv med bröd, är den ens underskattad längre, det känns som att det är korvrevansch i år, kanske tack vare alla influencers som visat vägen. Tror Sandra Beijer hade ett helt inlägg där hon guidade oss genom Stockholmskorvar typ, haha!

   Gilla

  1. MEN SNÄLLA, guuud vad jag blev glad av detta! Men jag har faktiskt en sån’ semester med, jag proppar den med sommarglädje. Jag proppar den proppar den proppar den 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s