Tänker • Gör

som ett solsken i regnet

Eftersom regnet behagade besöka oss igår gjorde jag och Erik alternativa planer: ett besök till bildmuseet och dess pågående utställningar. Det var ingen vernissage eller så, men flera av utställningarna är nya för oss. På vägen dit började det verkligen ösa ner och jag tror att det är första gången det var hällregn på hela sommaren. Det var ljummet.

När vi kom fram möttes vi av låsta portar. På en tisdag! Jag vet ju att museer är stängda på måndagar, men varför tisdagar? Det måste vara semestertider, men det framgick inte riktigt. Fiket som hör till var också tillfälligt stängt!

Tanken var med andra ord god, men längre än så kom vi liksom inte. Efter en liten tur i regnet beslutade vi ändå att stötta kvartersfiket istället och återvände till Café Crosta ute på Tomtebo. De höll på att installera pizzaugnar, så vi valde att ta en härlig take away i form av bagel med rostbiff som vi piffade med extra dijonsenap, en bryggkaffe till Erik och en chailatte till mig, en white chocholate macadamia nut-cookie (varför på engelska – måste vara Subways fel) till Erik och en toscamazarin till mig.

Allt ser tjusigt ut på blogg och instagram, till och med fika i regnet. Jag ska ärligt talat säga att toscamazarinen smakade ingenting och mina blöta kläder gjorde mig kall in i märg och ben när vi väl kom inomhus. Min mage är kaos och min rygg är kaos. Jag är inte ett solsken, som jag ju skulle vara. Kanske i morgon? ♡

6 reaktioner till “som ett solsken i regnet”

 1. Vad tråkigt att allt var stängt och sånt är så typiskt. Vilken tur att ni hittade något som var öppet och så gott det ser ut. Kramis ❤

  Gilla

  1. Ja, det var så himla otur, för vi skulle gå på måndagen men kom på att måndagar är museum stängda rent generellt, så väntade till tisdagen – suuuuck!!

   Gilla

 2. Vi hade också hällregn, men det behövdes väl.
  Synd att din bagel var smaklös för den såg god ut.
  Stängda muséer är inte kul när man kommer dit, men det blir väl fler tillfällen!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s