Tänker • Gör

jag misshandlar mina böcker

Jag gjorde mig hemmastadd på balkongen. Det var solsken. Det var hett. Jag var lycklig. Som om jag var ett grillspett snurrade jag mig långsamt runt för att inte bli för varm. Plötsligt kände jag små stick på fotsulorna och befann mig i ett smattrande regn. Halva himlen svart, halva himlen blå. Jag har legat där ute i väder och vind. Läst. Stickat. Tröja på. Tröja av. Idag behövde jag bara vila. Inga bilder att finna. Inga historier att berätta.


Gårdagen var inte krävande på något sätt, så det kanske är vädret som tagit ut sin rätt. Det ”största” jag gjorde igår var att plöja fler sidor. Ni vet. Läsa på en filt. Svårslaget.

Jag har en jättegullig elev som alltid förfasas så över mina hundöron i böckerna. Många av eleverna på mitt jobb ber om post-it-lappar och bokmärken. Jag har aldrig sett någon av dem vika ett hundöra. I min familj, som jag kommer ihåg det, är böckerna alltid välvikta och tummade när vi lånar dem vidare till nästa läsare. Utom kanske min storasyster.

Jag har tagit för vana att följa med Erik till bågskyttebanan, trots att jag själv inte skjuter. Det jag tycker är mysigt. Ljudet från skyttet är sövande, jag får tid att umgås mellan serierna och jag tar mig tid att läsa och andas friskt.

Kanske en repris i morgon, men jag hoppas verkligen på sommarvärme och strandhäng snarare. Hoppas man så kan det hända, vad väderapparna än visar.

Hoppas att ni njuter såhär i slutet av juli!

6 reaktioner till “jag misshandlar mina böcker”

  1. Åh önskade verkligen att jag läste mer (läs läste alls) haha. Var sååå länge sedan nu man läste en bok. Kan förstå att det är mysigt att ligga på en filt med en bok i handen 😊

    Gilla

    1. Men om det är en önskan du har så kommer du kunna läsa igen! När du börjar bli frisk från utmattningen kan du alltid läsa en kort bok eller novell för barn och ungdomar, de är bättre än man tror ❤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s