Tänker • Gör

vi har nioårig bröllopsdag!

Jag och Erik har varit gifta i nio år. 9 år! Vi var små söta barn när vi gifte oss!

Gästerna på vårt bröllop var bästisar och kompisar, samt den absolut närmaste släkten. Jag hade precis tagit examen och vi skulle flytta till Jokkmokk. Trots att vi var panka och små och rädda tog vi ett datum – och sedan körde vi!

Idag kan jag inte fatta hur modiga vi var.

Erik och jag var en konstig blandning som blandade sig. Än idag är det jättesvårt för mig att inse riktigt hur kärleken kom och hur den kom så snabbt, men jag är glad att den gjorde det. Det låter jättetråkigt att förklara att vi har en hälsosam relation, men det är det viktigaste. Jag tror att vi visste det redan då och jag tror att det är därför allting har funkat trots att vi båda har trasslat med annan ohälsosamhet. Vår relation vårdade vi genom allt det. Vårdar vi fortfarande.

Jag har försökt skriva om vårdandet, om relationen, om kärleken. Jag har försökt skriva om Erik, om löften, om införlivande. Om välsignelser. Allt blir som om jag var en riktigt usel manusförfattare till en garanterat usel romcom. För så blir det när man lyfter ut känslor och händelser. Det är som ett instaflöde man inte litar på: det är nedslag som är vackra, men eftersom de bara är nedslag blir de för vackra.

Livet är bara liv. Man ska gifta sig med en person man vill dela det med. Det har jag gjort! ♡


(P.S. Ni kan lyssna på vår vigselpräst Susanne Dahls sommarprat HÄR. Hon var väldigt viktig då, när vi gifte oss och är fortfarande hur bra som helst).

24 reaktioner till “vi har nioårig bröllopsdag!”

 1. Åh ni är verkligen som gjorda för varandra och ni är så fina ihop. Tänk att ni firar jubileum nästa år men nu håller vi oss till eran 9 års dag. Stort grattis till er. Kramis ❤

  Gilla

 2. Nej men alltså åååh så fint inlägg! Och din brudklänning har verkligen etsat sig fast i mitt minne, har tänkt på den MÅNGA gånger när jag letat efter min egen klänning. ÄLSKAR att den är rosa! Och älskar conversen!

  Gilla

  1. Uääääh, blir gråtmild av din kommentar :’) På det allra bästa sättet. Jag älskar också att den är rosa, jag skulle inte gjort det idag, men jag var den jag var och OJ vad den är rätt färg för mig då! Att gifta mig i Converse däremot skulle jag göra om alla dagar i veckan. MMMM!

   Gilla

 3. Grattis!!
  Jag tror att ni kompletterar varandra 🥰. Ni är så himla fina ihop!
  Och man måste vårda sin relation, även efter man sagt ”ja” ❤️.
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s