Listor • Svep

kvällsrutiner i september

Jag planerade hösten och dess innehåll med min storasyster i 25+grader liggandes på en filt på stranden, då jag visste att jag annars löpte risk att må dåligt ganska fort. Jag brukar påverkas mycket av att det mörknar. Många av rutinerna jag planerade för börjar nu sitta. Delar av vardagskvällarna är redan vanemässigt trevliga.

♡ Efter jobbet säger jag hej till mina kollegor, istället för att bara smita ut.
♡ Ibland handlar jag en färskvara, som t.ex. spenat.
♡ Jag sätter igång en skiva och/ eller en lofi-video som jag spelar medan jag lagar mat.
♡ Det lagas mest pasta, ris eller bröd med grönsaker, ost och dressing.
♡ Medan något puttrar städar jag bort allt jag må ha stökat fram.
♡ Ibland byter jag om från dagens kläder till träningskläder eller loungekläder.
♡ Ibland behöver jag jobba lite mer.

♡ På kvällen tränar jag BODYBALANCE™ eller stretch- och nedvarvningsprogram.
♡ Det är dags för dusch, rengöringsrutin och att ta på mig pyjamas.
♡ Jag tänder ljus i badrummet, köket och vardagsrummet.
♡ Kokar en kanna kamomillte till mig och Erik.
♡ Erik dricker sitt te i fritidsrummet och spelar instrument (jag kan inte), jag i vardagsrummet och ser på brittiska komedier (han gillar inte).
♡ Vid 22 kryps det ner under täcken för att läsa eller lyssna på bok.
♡ Lampan släcks bara något senare.

Det är ganska mysigt. När jag ännu är så knuten till mitt hem har jag verkligen gjort det mesta av flera saker jag annars skulle kunna råka slarva bort. Efter min farbrors hastiga bortgång i våras ville jag fylla, fylla, fylla detta förrädiskt korta liv. Det vill jag fortfarande, men jag gör det på min nivå. Det är mer än 2020 och 2021 tillsammans, och det får jag inte glömma.

8 reaktioner till “kvällsrutiner i september”

 1. Det låter svinmysigt och jag vill också ha en rutin på så vis. Fast med tanke på att alla mina kvällar ser mer eller mindre lika ut kanske jag har en omedveten. 😛 Det känns bara som att den borde kunna mysas till ännu mer!

  Gilla

  1. Ja, men absolut, nog tror jag att ens vanor ofta är själva ”rutinen”. Men det här med skiva och sånt, det har jag lagt till med flit, utöver mina kvällsvanor. Jag skulle vilja läsa mer, som du. Jag vet inte var jag ska lägga in det 🙂

   Gilla

 2. Vad fint! Jag hade lätt kunnat följa detta schema, minus pasta/brödbiten eftersom jag är den som oftast lagar mat här hemma och inte äter vetemjöl. Helst hade jag dessutom både velat spela instrument och titta på brittiska komedier, men gör inget av det.

  Gilla

  1. Jag hade också velat spela instrument! Men jag är så dålig. SÅ SÅ SÅÅÅÅÅ DÅLIG. Och det tycks att jag aldrig aldrig aldrig lär mig heller, orkar inte öva länge nog. Så Erik spelar instrument, jag ser på brittisk komedi. Än så länge, man kan ju stoppa in nya saker i rutinerna 🙂

   Gilla

   1. Jag kan ju spela instrument och älskar det, men det blir bara inte prioriterat. En vacker dag… Och visst ger övning färdighet, men det gäller alltid att prioritera vad man tycker är skäligt då man ska tidsplanera.

    Gilla

   2. Exakt, just nu planerar jag att få se på min brittiska humor, hehe. Tror verkligen inte att övning ger färdighet för mig, jag är så urbota usel. Men jag kan sjunga ganska bra 🙂 Och du något annat 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s