Tänker • Gör

ilsken först, sen’ allt sån’t

Delvis har jag gått runt som ett ilsket bi den här veckan. Det skulle kunna vara hormoner som spökar i kroppen, men det skulle också kunna vara så att folk faktiskt har blivit lite sämre än vanligt. Att influencers har blivit lite mindre lätta att tycka om. Att maten allt har blivit ganska mycket dyrare så att allting är lite tråkigare. Att vårdköerna är oacceptabelt långa och att planerade operationer måste ställas in. Att det är krig. Att det är pandemi. Att världen är i bitar och mänskligheten behandlar varandra och sig själva och sin jord mycket vårdslöst. Man har ju blivit ilsken för mindre.

Men delvis har jag också varit ganska samlad, så jag skulle vilja avrunda denna söndags inlägg med lite sånt.

En dag var jag på IKSU spa. Mitt gym ligger där, utspritt på tre plan. På det översta planet är dessutom ljusrummet vilket jag lutade mig tillbaka i, alldeles ensam.

En dag åt jag och Erik ciabatta, tranbärsfralla och en vetebulle med mycket kardemumma i degen och svartvinbärssylt i fyllningen.

Skivspelaren snurrar, te bryggs, lådor packas, jobb jobbas, sömn sovs, tvätt tvättas. Ni vet, sena september är ju sådan.

Idag är det söndag, och eftersom jag har hållit på att försöka packa saker och rensa vrår är det rörigt. Jag vet inte hur ofta ni som läser rensar, men för mig kommer alltid en liten stunds total hopplöshet där allting bara är kaos. Innan saker är tillbaka på rätt ställe eller slängt på återvinningen är det bedrövligt. Men man säger ju att stiger man in mitt under en operation ser det ut som mord. Säger man ens det? Det känns som att man säger något åt det hållet i alla fall, men jag är inte helt säker. Just i skrivande stund är det i alla fall den där ”mittentiden” då det är mord. Dags att börja sy ihop detta..?

14 reaktioner till “ilsken först, sen’ allt sån’t”

 1. Känner också att det mesta känns skit just nu och vad härligt att du spenderade tid i ljusrummet. Vad goda bullarna och brödet ser ut. Kramis ❤

  Gilla

  1. Jag har varit besviken på rökning och bakfylla, att flera verkar så mån om att vara sexig och skriver mycket om sexighet. Det tycker jag är störande, även om jag är för att man ska få vara och se ut precis hur man vill kan jag inte låta bli att tänka ”för vems skull?”.

   Gilla

 2. Håller med dig. Känner också sådär ibland, att allting bara är hopplöst. Klimatet, brottsligheten, pandemier…kan rabbla hur mycket som helst. Men då stoppar jag huvudet i sanden och frossar i ytliga saker som shoppa eller nåt haha
  Tranbärsfrallan och vetebullen såg verkligen otroligt god ut.
  Kram

  Gilla

 3. Alltså det där gofikat ja tack! Är det inte lite så att vi alla har veckor när vi går runt och är lite småilskna. Jag kan iallafall relatera. När jag städar blir det alltid ett kaos först eftersom jag sopar ihop allt i en hög och sedan sorterar…..

  Gilla

 4. Ja, men det ser ju iaf ut så i alla sjukhusserier…Lätt mordiskt alltså.
  Det är ju mycket som är upprörande nu, jag undrar vad det är för fel på folk? Och för att inte gå omkring förbannad hela tiden fokuserar jag på de små sakerna istället: alla höstlöv, soliga dagar, prat med Freja, soffhäng med Janne, lite frisk luft och sånt. När nåt går bra på jobbet…
  Jag avundas er inte när det gäller flyttpackning… men det kommer att bli superbra när allt är klart!

  Gilla

  1. Vad du är klok och duktig som fokuserar på så fina fina fina saker! Jag fokuserar mycket på flytten nu, för det är så roligt! Det frustrerande med flyttpackning är att vi ju inte har tillträde till den andra lägenheten. Så vi kan liksom inte KOMMA NÅN VART!!! Allting som packas flyttas liksom bara omkring i olika hörn av lägenheten XD

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s